• Benim Hocam Ortaokul Videoları

7. Sınıf Tarih Şeridi

cerenkevser

Üye
Üye
Öğretmen bize bir ödev verdi.1 metrelik kartona 1453-1699 tarihleri arasında önemli olayları ve resimlerini yapmam gerekiyor.lütfen yardım edermisiniz?yani fikir verirseniz iyi olur şimdiden teşekkürler :)

7. Sınıf Tarih Şeridi

Öğretmeniniz size bu ödevi verirken nasıl hazırlayacağınıza dair bir yönerge de vermiştir. Yada vermesi gerekir. O yönergede nasıl yapacağınız anlatılmaktadır. Eğer o yönerge yoksa aşağıdakine benzer yöntemle yapabilirsiniz

1. Tarih şeridini bir metre uzunluğunda bir karton üzerine hazırlayınız.
2. Tarih şeridini hazırlamadan önce not alarak planlama yapınız.
3. Seçtiğiniz tarih aralığıyla ilgili bir başlık bulunuz.
4. Seçtiğiniz aralığın başlangıcını ve bitişini gösteriniz.
5. Önemli olayları farklı renklerle gösterebilirsiniz. Renkleri kullanarak tarih şeridinizin altına
anahtar açıklamalar yapabilirsiniz.
6. Tarih şeridinizde renk açıklamalarına (lejant gibi) uygun resimler kullanınız.
7. Her bir grup bir aralık alacağından, tüm gruplar tarih şeritlerini bitirdikten sonra sınıf duvarınıza
asınız.
8. Çalışmanız dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirileceğinden puanlama ölçütlerini
dikkate alarak çalışmanızı tamamlayınız.
9. Çalışmanızı zamanında tamamlayıp kontrollerini yapınız.
10. Yaptığınız çalışmanın aşamalarını öğrenme deneyimlerinizi, karşılaştığınız güçlükleri içeren
bir kompozisyon yazınız.

bizede böyle bir ödev verilmişti ben 100 almıştım  :D   2 adet büyük boy fon kartonunu birleştir bilgileri koy resim koymayı unutma süsle bi de önemli olayları renkli kalemle çiz bitti... ben böyle yaptım ama yazıları elimle yazdım hoca öyle söylemişti  yardımcı olduysam ne mutlu bana

Geri