• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Video 7. Sınıf Sosyal Bilgiler: Üretim Teknolojisinin Etkileri - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

7. Sınıf Sosyal Bilgiler: Üretim Teknolojisi Hayatımızı Etkiliyor (2025)

Üretim teknolojilerindeki değişim dünyayı nasıl değiştirdi? İnsan ve hayvan gücünden devasa fabrikalara ve robotik sistemlere geçişin hikayesini Sosyal Bilgiler öğretmeni Berkay Türkal’ın anlatımıyla keşfedin! Bu video, Sanayi İnkılabı’ndan günümüzün modern teknolojilerine kadar üretimin sosyal, ekonomik ve siyasi etkilerini kapsamlı bir şekilde ele almaktadır.

Video İçeriği ve Öne Çıkan Başlıklar:

• Üretimde Büyük Dönüşüm: Kara sabandan buharlı makinelere geçiş ve 18. yüzyılda İngiltere'de başlayan Sanayi Devrimi'nin temelleri [01:04].
  • Sanayi İnkılabı'nın Sosyal Sonuçları: İşçi sınıfının ortaya çıkışı, sendikalaşma süreci, köyden kente göç ve geniş aile yapısının çekirdek aileye dönüşümü [02:23].
  • Ekonomik ve Siyasi Etkiler: Seri üretimin başlaması, ham madde ve pazar ihtiyacının artması, sömürgecilik yarışı ve bunun dünya savaşlarına etkisi [03:52].
  • Üretim Teknolojilerinin Olumlu ve Olumsuz Yönleri:
    • Olumlu: Üretim hızının artması, maliyetlerin düşmesi ve yeni mesleklerin doğuşu [06:32].
    • Olumsuz: Çevre kirliliği, işsizlik riski (insan gücünün yerini makinelerin alması) ve artan tüketim çılgınlığı [07:10].
  • Günümüz Teknolojileri: Bilişim, genetik, nanoteknoloji ve robotik sistemlerin üretimdeki rolü [08:14].

Neden Bu Videoyu İzlemelisiniz?

• Müfredat Uyumu: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 5. ünite kazanımlarına %100 uyumludur.
  • Sınav Hazırlığı: Yazılı sınavlar ve LGS temeli için kritik kavramlar (sömürgecilik, işçi sınıfı, seri üretim) akılda kalıcı şekilde anlatılmıştır.
  • Görsel Destekli Anlatım: Kitap üzerinden takip edilebilen (4. fasikül, sayfa 46) yapılandırılmış içerik.
Eğitmen: Berkay Türkal

Kanal: Benim Hocam Ortaokul

Konu: Üretim Teknolojisi ve Hayatımız

Üretim teknolojilerinin geçmişini ve geleceğini öğrenmek, derslerinizde fark yaratmak için videoyu sonuna kadar izlemeyi ve not almayı unutmayın!

Video Bağlantısı: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler - Üretim Teknolojisi Hayatımızı Etkiliyor

Geri