7.Sınıf-Sosyal Bilgiler-I.Dönem-Perf.Uyg.Sınav Etk-Merkez İÖO-E.Gül & R.Yıldırım

erdogangul

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.sosyalbilgievi.tr.cx
7.Sınıf-Sosyal Bilgiler-I.Dönem-Perf.Uyg.Sınav Etk-Merkez İÖO-E.Gül & R.Yıldırım

Biz zümrece TİMAŞ YAYINLARI-Sevinç Kuşoğlu'na ait OSMANLI SULTANLARI Kitabı'ndaki 11-111 Sayfalar arasını kapsayan Osmanlı Devleti Kuruluş Dönemi 'ni öğrencilere "KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ" şeklinde Kasım Ayı sonunda verdik...Öğrencilerimizin büyük bir çoğunlu bu kitabı aldı ve okudu...13 Ocak'ta yapılacak Perf.Değ.Etk.Sınavı'na girecekler...

Sınav 13 Ocak 2011 / Perşembe Günü yapılacak ve Soruları bu sitede yayınlayarak sizlerin öneri veya eleştirlerinizi bekliyorum...Değ.Ölçeği olarak kitap okuyanlar her hafta (6 Hafta boyunca) bizlere rapor sundular...Rapor kısmı 75 puanlık kısmı içeriyor...Geri kalan 25 puanlık kısmı bu uyg.sınavından gelecek...

Ekli dosyalar

• 7.Sınıf-Sosyal Bilgiler-I.Dönem-PERF.SORULARI-Merkez İÖO-Erdoğan Gül & Recep Yıldırım-SORULAR.doc
    3 MB · Görüntüleme: 1,206
  • 7.Sınıf-Sosyal Bilgiler-I.Dönem-PERF.SORULARI-Merkez İÖO-Erdoğan Gül & Recep Yıldırım-CEVAPLAR.doc
    3 MB · Görüntüleme: 609

madi

Çalışkan Üye
Üye

raporu nasıl sundular örnek var mı bu arada çok güzel bir uygulama teşekkürler benim de 3 öğrencimde var sınıfta faydalanıyorlar ama aklıma böyle bir şey gelmedi

erdogangul

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.sosyalbilgievi.tr.cx
Her öğrenci,her padişah dönemini (6 Padişah-Kuruluş Dönemi) okuduktan sonra,o padişah ile ilgili düşüncelerini,yapılanları değerlendirme ve doğurduğu sonuçları içeren aşağıdaki örneğe benzer raporu sundular....Bu tür soruları ve buna benzer soruları çoğaltarak her hafta öğrencilerin rapor vermelerini sağladım...Amacım,en azından kitap okumalarını teşvik etmek,diğer bir yandan da Osmanlı Tarihi'ne karşı ilgiyi artırmak...Öyle ki,geçen yıl 496 SBS Puanı alan öğrencim,normalde sayısalcı olan ve kesinlikle sosyali sevmeyen bu öğrencim bile kendini bu kitabı okumayka birlikte aştı...Öyle ki okula Osmanlı Tarihi ile ilgili cilt cilt kitap getirmeye başladı...Denilebilir ki beni sıkıştırmaya başladı...Espri ama gerçekten bu uygulama ile öğrencilerin tarihe ilgisi arttı...

Okuduğunuz Padişah Dönemi:
1-Dönemin önemli olayları:
..............................
2-Dönemin olayların ortaya çıkardığı sonuçları:
3-Döneme ilişkin kendi düşüncelerin:
4-"Ben Olsam" Etkinliği ile döneme ilişkin değerlendirmeleri:

ONER123

Yeni Üye
Üye

[URL=ftp://[SIZE=13px][color=green][/color][/SIZE][/URL]