• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video 7. Sınıf Sosyal Bilgiler: Her Yenilik Geleceğimize Bir Katkıdır - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

7. Sınıf Sosyal Bilgiler - Her Yenilik Geleceğimize Bir Katkıdır​

Ders: Sosyal Bilgiler

Eğitmen: Berkay Türkal

Ünite: 4. Ünite - Bilim, Teknoloji ve Toplum

Bu video, Benim Hocam Ortaokul kanalında Berkay Türkal tarafından hazırlanan, 7. Sınıf Sosyal Bilgiler dersinin "Her Yenilik Geleceğimize Bir Katkıdır" konusunu ele alan kapsamlı bir eğitim içeriğidir.

Video, 15. ve 20. yüzyıllar arasında Avrupa'da gerçekleşen ve günümüz bilimsel birikiminin temelini oluşturan dört ana gelişmeye odaklanmaktadır:

Öne Çıkan Başlıklar:

• Modern Matbaanın İcadı: Johannes Gutenberg'in 15. yüzyılda hareketli metal harflerle geliştirdiği matbaa tekniğinin, bilginin halka yayılmasındaki devrimsel etkisi anlatılmaktadır. [01:23] Matbaanın ucuz kitap basımını sağlayarak Rönesans, Reform ve Aydınlanma Çağı'na nasıl zemin hazırladığı vurgulanmaktadır. [02:24]
  • Dünyanın Yuvarlak Olduğunun İspatı: Antik Yunan'dan Müslüman bilim insanlarına kadar uzanan teorik görüşlerin ardından, Portekizli denizci Macellan'ın dünya turuyla bu bilginin pratikte nasıl ispatlandığı detaylandırılmaktadır. [03:50]
  • Kütle Çekim Kanunu (Isaac Newton): Newton'un kütle çekimini sistematik olarak formüle etmesi ve bu keşfin modern fizik ile evren modeline katkıları açıklanmaktadır. [04:44]
  • Buhar Makinesinin İcadı: James Watt'ın 1781'de sanayide kullanılabilir buhar makinesini geliştirmesiyle başlayan süreç ve bunun seri üretime, ulaşım araçlarına (lokomotif, gemi) etkisi ele alınmaktadır. [06:42]

Neden İzlemelisiniz?

• Sınav Hazırlığı: 7. sınıf müfredatına tam uyumlu, akıcı ve görsellerle desteklenmiş bir anlatım sunar.
  • Kritik Bilgiler: Bilim insanlarının (Galileo, Biruni, Kopernik, Bell vb.) tarihteki rolleri kısa ve öz şekilde özetlenmiştir. [07:40]
  • Neden-Sonuç İlişkisi: Tarihteki gelişmelerin birbirini nasıl tetiklediği (örneğin; sömürgecilik ve pamuk bolluğunun buhar makinesine olan ihtiyacı artırması gibi) mantıksal bir çerçevede sunulmaktadır. [08:48]
Video Linki:

İzlemek için: Her Yenilik Geleceğimize Bir Katkıdır

Geri