7.Sınıf Evren Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 45.Sayfa Cevapları
Eşleştirme
Aşağıdaki cümleler ile kutulardaki ifadeleri eşleştiriniz.
6. Nüfus dağılışı Ülkemiz nüfusunun özelliği
7. Göç Kan davası
8. Çalışma hakkı Devletin imkân sağlaması
9. Seyahat Turizm
10. Genç nüfus Eğitim
Boşluk Doldurma
11. Ülkemizde ..........nüfus.............................. dağılışının birçok nedeni vardır.
12. Ülkemizde genç nüfusun ......eğitim............................ seviyesi giderek artmaktadır.
13. Vatandaşlar, .....çalışma hakkını,................................... kullanmasını bilmelidirler.
14. Göç etmek isteyen ........herkes................................ istediği yere gidemeyebilir.
15. Sık sık seyahat etmek .......kültür................................. seviyemizi yükseltir
Doğru, Yanlış
Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına "D", yanlış olanların başına "Y" yazınız.
16. (D ) Ankara, en kalabalık şehirlerimizdendir.
17. (Y ) Ülkemizin nüfus artış hızı tamamen devletin kontrolü altındadır.
18. (D ) Eğitim imkânlarının ülke geneline dengeli bir şekilde yayılması sağlanmalıdır.
19. (D ) Her göç eden aile, büyük bir sorun yaşıyor anlamına gelmez.
20. (Y ) Hayatı boyunca yaşadığı yerleşim biriminin dışına çıkmayan bir kişi hiçbir şey kaybetmiş sayılmaz.
Eşleştirme
Aşağıdaki cümleler ile kutulardaki ifadeleri eşleştiriniz.
6. Nüfus dağılışı Ülkemiz nüfusunun özelliği
7. Göç Kan davası
8. Çalışma hakkı Devletin imkân sağlaması
9. Seyahat Turizm
10. Genç nüfus Eğitim
Boşluk Doldurma
11. Ülkemizde ..........nüfus.............................. dağılışının birçok nedeni vardır.
12. Ülkemizde genç nüfusun ......eğitim............................ seviyesi giderek artmaktadır.
13. Vatandaşlar, .....çalışma hakkını,................................... kullanmasını bilmelidirler.
14. Göç etmek isteyen ........herkes................................ istediği yere gidemeyebilir.
15. Sık sık seyahat etmek .......kültür................................. seviyemizi yükseltir
Doğru, Yanlış
Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına "D", yanlış olanların başına "Y" yazınız.
16. (D ) Ankara, en kalabalık şehirlerimizdendir.
17. (Y ) Ülkemizin nüfus artış hızı tamamen devletin kontrolü altındadır.
18. (D ) Eğitim imkânlarının ülke geneline dengeli bir şekilde yayılması sağlanmalıdır.
19. (D ) Her göç eden aile, büyük bir sorun yaşıyor anlamına gelmez.
20. (Y ) Hayatı boyunca yaşadığı yerleşim biriminin dışına çıkmayan bir kişi hiçbir şey kaybetmiş sayılmaz.