- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Hiç şüphesiz eğitim ve öğretim hayatımızda Sosyal Bilgiler dersinin yeri çok ayrıdır. Bu kapsamda Benim Hocam Yayınları iş birliği ile hazırlanan, Berkay TÜRKAL hocamızın akıcı ve enerjik anlatımıyla 6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersinin en önemli konularından biri olan "Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler" videosunu siz değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için forumumuzda paylaşıyoruz.
Bu videoda, yeni müfredata tam uyumlu olarak "Hayatımızdaki Ekonomi" öğrenme alanının ilk dersini eksiksiz bir şekilde öğreneceksiniz.
Hemen İzleyin: 20) 6.Sınıf - Sosyal Bilgiler - Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler
Keyifli seyirler ve derslerinizde başarılar dileriz.
Bu videoda, yeni müfredata tam uyumlu olarak "Hayatımızdaki Ekonomi" öğrenme alanının ilk dersini eksiksiz bir şekilde öğreneceksiniz.
Bu Video Dersinde Hangi Konular İşleniyor?
- Doğal Kaynak Nedir? Doğada insan eli değmeden kendiliğinden var olan unsurların (Toprak, Su, Orman, Maden) tanımı ve önemi.
- Ekonomik Faaliyetler: İnsanların geçimlerini sağlamak amacıyla yaptığı üretim, dağıtım ve tüketim faaliyetlerinin doğal kaynaklarla ilişkisi.
- Toprağa Dayalı Ekonomik Faaliyetler: Tarım, hayvancılık ve sanayi kollarının toprağa bağımlılığı; Konya (Tahıl Ambarı), Çukurova, Erzurum-Kars Platosu ve Kütahya (Porselen/Seramik) örnekleri.
- Su Kaynaklarımız ve Ekonomi: Hidroelektrik enerji, termal turizm (kaplıcalar), balıkçılık, rafting sporu ve İstanbul-Çanakkale boğazlarının ticari önemi.
- Ormanlarımız ve Ormancılık: Kerestecilik, mobilya sanayisi, kağıt üretimi, arıcılık ve ormanların çevreye olan katkıları.
- Madenlerimiz ve Madencilik: Türkiye'nin maden çeşitliliği, dünya lideri olduğumuz Bor minerali, Taş kömürü (Zonguldak), Bakır, Krom ve Demir madenlerinin kullanım alanları.
Video Dersi İzle:
Öğretmen ve Öğrenciler İçin Notlar:
- Öğretmenlerimiz İçin: Bu video dersi, akıllı tahta üzerinden sınıfta konu anlatımı, ders sonu tekrarı veya öğrencilerinize ödev olarak vermek için mükemmel bir materyaldir.
- Öğrencilerimiz İçin: Yazılı sınavlar ve bursluluk sınavı (İOKBS) hazırlık sürecinde üniteyi en net, kısa ve özet bilgilerle tekrar etmenizi sağlayacak harika bir kaynak!
Keyifli seyirler ve derslerinizde başarılar dileriz.