• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Video 6. Sınıf Sosyal Bilgiler: Ulaşım ve İletişim Teknolojilerinin Kültürel Etkileşimdeki Rolü - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Benim Hocam Yayınları iş birliği ile hazırlanan, Berkay TÜRKAL hocamızın akıcı ve enerjik anlatımıyla 6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersinin en önemli konularından biri olan "Ulaşım ve İletişim Teknolojilerinin Kültürel Etkileşimdeki Rolü" videosunu siz değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için forumumuzda paylaşıyoruz.

Bu videoda, yeni müfredata tam uyumlu olarak "Teknoloji ve Sosyal Bilimler" isimli son öğrenme alanına harika bir giriş yapacaksınız.

📌 Bu Video Dersinde Hangi Konular İşleniyor?​

• Küresel Köy Kavramı: Gelişen teknolojinin dünyayı nasıl adeta küçük bir köy haline getirdiği ve kültürler arası etkileşimi nasıl hızlandırdığı.
  • Ulaşım Teknolojilerinin Gelişimi: Geçmişteki at arabaları ve kağnılardan günümüzün hızlı, konforlu fosil yakıtlı/modern ulaşım araçlarına geçiş; bu durumun insan hareketliliğine ve kültür turizmine olan etkileri.
  • İletişim Teknolojileri ve Dijital Kültür: Genel ağ (internet), 5G teknolojisi ve akıllı telefonlar sayesinde bilgiye erişimin kolaylaşması; dijitalleşmenin hayatımıza kattığı yeni yaşam tarzları ve alışkanlıklar.
  • Sosyal Medya Kullanımının Olumlu ve Olumsuz Yönleri:
    • Olumlu Yönler: Hızlı iletişim, sosyalleşme, eğitimde kolaylık, afet ve acil durumlarda hızlı yardımlaşma/organize olma.
    • Olumsuz Yönler: Dolandırıcılık, bilgi kirliliği, zaman kaybı, kimlik sorunları ve insanı sosyal hayattan uzaklaştırması.
  • Popüler Kültür ve Özellikleri: Gelip geçici, gündelik hayat kültürünün (giyim, müzik, yeme-içme vb.) kitleleri nasıl etkilediği, sürekli tüketimi nasıl teşvik ettiği ve kültürel farklılıkları nasıl azalttığı.
  • Milli Kültürümüzü Korumak: Küreselleşmenin ve yabancı kelime özentisinin getirdiği olumsuz etkilere karşı dilimizi, kimliğimizi ve öz değerlerimizi koruma yolları; Türkçeyi doğru kullanmanın önemi.

📺 Video Dersi İzle:​

📺 Hemen İzleyin: 23 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ulaşım ve İletişim Teknolojilerinin Kültürel Etkileşimdeki Rolü Videosu

Geri