• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Video 6. Sınıf Sosyal Bilgiler: Tasarlanan Bir Ürünün Yatırım ve Pazarlama Süreci - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Benim Hocam Yayınları iş birliği ile hazırlanan, Berkay TÜRKAL hocamızın akıcı ve enerjik anlatımıyla 6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersinin en önemli konularından biri olan "Tasarlanan Bir Ürünün Yatırım ve Pazarlama Süreci" videosunu siz değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için forumumuzda paylaşıyoruz.

Bu videoda, yeni müfredata tam uyumlu olarak "Hayatımızdaki Ekonomi" öğrenme alanının üçüncü ve son dersini en ince ayrıntısına kadar öğreneceksiniz.

📌 Bu Video Dersinde Hangi Konular İşleniyor?​

• Tasarım Nedir ve Aşamaları Nelerdir? Belirli bir amaç veya problemin çözümü için düşünülen bir ürünün planlama süreci: Ürünün Belirlenmesi, Araştırma, Hazırlama (Bütçe), Uygulama (Model/Çizim) ve Değerlendirme aşamaları.
  • AR-GE ve İnovasyon Kavramları: Sıkça karıştırılan bu iki terimin net ayrımları. Araştırma-Geliştirme (AR-GE) nedir? Mevcut bir ürünü yenilikçi yaklaşımla daha faydalı hale getirme (İnovasyon) süreci ve akıllı telefonlar üzerinden harika örnekler.
  • Yatırım ve Pazarlama Nedir? Kaynakları kullanarak gelir elde etmek amacıyla yapılan girişimler (Yatırım) ile üretilen ürünün tanıtılması, değerinin artırılması ve satılması (Pazarlama) süreçlerinin önemi.
  • Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar:
    • Hammadde: Üretim yapılacak yere yakınlığı ve bulunabilirliği.
    • Sermaye: Girişim için gerekli olan para, alan ve ekipman bütçesi.
    • Ulaşım ve İş Gücü: Ürünlerin pazara ulaştırılması ve çalışacak kalifiye eleman temini.
    • Enerji ve Coğrafi Şartlar: İklim ve yeryüzü şekillerinin yatırıma uygunluğu.
  • Türkiye'den Yatırım Örnekleri: Erzurum-Kars'ta et ve süt ürünleri, Konya çevresinde un ve bisküvi fabrikaları, İstanbul'da ise iş gücü ve ulaşım avantajıyla gelişen sanayi yatırımları.

📺 Video Dersi İzle:​

📺 Hemen İzleyin: 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Tasarlanan Bir Ürünün Yatırım ve Pazarlama Süreci Videosu

Geri