5.Sınıflar müfredat değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tuncay59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zeki Hocam somut öneri sunmuş.Kendi aramızda konuşmak yetmez..Bu arada İngilizce lobisi iyi çalışmış ve bu sonucu almış diyebiliriz.Üst düzey okullarda geçerli olabilecek bu uygulamayı Türkiye ye yaydılar.

15 yıldır her zümre kararında ders saatinin yetmediği yönünde karar alıyoruz.Geçen süre zarfında ders saatinin artması bi tarafa sürekli azalıyor.Biz yetmiyor dedikçe azaltıyorlar.Bence sosyal bilgiler dersini kökten kaldıralım diye bi kampanya yürütüp sorunu kökten çözmek daha mantıklı sanki!!!

Aklıma şöyle bir şey gelmiyor değil.5. sınıflar dil eğitimi sınıfı adını alacak.Ardından Arapça ,Osmanlıca dersleri de bu açılan kapıdan içeri girmesi sağlanacak.Kıyafet serbestliği nasıl olmuştu hatırlarsınız.Dini kıyafetler okullara girsin diye öğrenci öğretmen herkese kıyafet serbestliği gelmişti. Hatta sakal ile derse girmek bile serbest...

bu Sosyal Bilgiler korkusu nedir anlamadım gitti. eğitim yapboza döndü, merkezi sınavlar, zorunlu eğitim,vatandaşlık ve inkılap derken.. şimdi de 5. sınıf sosyalin kaldırılması.. biz Sosyalciyiz, tepkimiz de buna göre olmalı ..hem kendimiz hem de bi,,atanmayı bekleyen arkadaşlarımız için..

Bu olanlarda öğretmen arkadaşlarımın hiç mi vebali yok.Laik eğitim rafa kalktı.bazılarımız ideallerini unuttu paranın peşinden gitti.makam sevdası için kişiliklerini kaybetti.sonuç hüsran..ağlamayacaksınız mücadele edeceksiniz tabii klavyeden değil meydanlarda

Geri