• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Video 5. Sınıf Sosyal Bilgiler: Teknolojik Ürünlerin Bilinçli Kullanımı- Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
5. Sınıf Sosyal Bilgiler dersinin "Teknoloji ve Sosyal Bilimler" ünitesine ait yılın son konu anlatım videosu yayında! Benim Hocam Ortaokul kanalından Berkay Türkal hocamız, dönemin bu son dersinde bizlere günlük hayatımızın tam merkezinde yer alan "Teknolojik Ürünlerin Bilinçli Kullanımı" konusunu aktarıyor.

Bu son derece önemli ve kapsamlı dersimizde şu kritik başlıkları detaylarıyla inceliyoruz:

• Teknolojiyi Kullanırken Kendimize Sormamız Gereken Sorular: Bir cihazı daha kullanışlı hale nasıl getiririz? Hangi amaçla kullanırsak bize gerçek bir fayda sağlar?
  • Dijital Ayak İzi ve Siber Güvenlik: İnternette yaptığımız aramalar, paylaşımlar ve alışverişlerin bıraktığı dijital izler. Kişisel verilerin korunması, güçlü şifre oluşturma teknikleri ve siber dolandırıcılıklara karşı alınacak önlemler.
  • Evdeki Teknolojinin Doğru Kullanımı ve Tasarruf: Bulaşık ve çamaşır makinelerinin doğru programda, tam dolulukta çalıştırılması; beyaz eşya alırken A+++ enerji sınıfının tercih edilmesi; LED ampullerin sağladığı enerji tasarrufu ve buzdolabı yerleşiminin (ısı kaynaklarından uzak tutulması) bütçemize katkısı.
  • Dijital Okuryazarlık ve Yapay Zekâ Çağı: Görsel ve işitsel medyadan gelen mesajları doğru analiz etme becerisi. Yapay zekâ ile ses ve görüntü kopyalamanın kolaylaştığı günümüzde, siber ortamda yayılan her bilgiye güvenmemek ve doğruluğunu sorgulamak.
  • Güvenli İnternet İçin Devlet Kurumları ve Projeler:
    • RTÜK: Akıllı İşaretler (yaş sınırları ve zararlı içerik uyarıları) ve Medya Okuryazarlığı çalışmaları.
    • Güvenli Web ve Güvenli Çocuk: Eğlendirerek güvenli interneti öğreten dijital platformlar.
    • Yeşilay (TBM): Teknoloji bağımlılığı ile mücadele eğitim programları.
  • İnternette Altın Güvenlik Kuralları: Sanal ortamda tanışılan kişilerle reelde (gerçek hayatta) buluşmamak, sahte profillere ve kimlik hırsızlıklarına karşı uyanık olmak, konum ve aşırı özel veri paylaşımından kaçınmak.
  • İnternette Türkçe Kullanımı: Dijital dünyada dilimizi korumanın, anlamsız kısaltmalar ve bozuk cümleler yerine Türkçeyi doğru ve etkili kullanmanın gelecekteki iş ve sosyal hayatımıza olumlu etkileri.

📌

5. sınıf sosyal bilgiler, teknoloji ve sosyal bilimler, teknolojik ürünlerin bilinçli kullanımı, dijital ayak izi, siber güvenlik, dijital okuryazarlık, rtük akıllı işaretler, güvenli web çocuk, teknoloji bağımlılığı yeşilay, enerji tasarrufu beyaz eşya, berkay türkal sosyal bilgiler.

Öğretmen ve Öğrencilerimize Not: Dönemin bu son konu anlatım dersi, özellikle "yeni nesil senaryo temelli" sınavlarda ve günlük hayatta karşımıza çıkacak siber zorbalık, dijital gizlilik ve tasarruf konularını içeriyor. Yazılı sınavlarda tam başarı yakalamak ve bilinçli bir dijital iz bırakmak için videoyu dikkatle izlemenizi, sitemizdeki interaktif etkinliklerle dönemi başarıyla tamamlamanızı dileriz!

📺 Videoyu Hemen İzleyin:​

5. Sınıf Sosyal Bilgiler - Teknolojik Ürünlerin Bilinçli Kullanımı Videosunu İzlemek İçin Tıklayın

Geri