JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Ortak Yazılısı Soru Dağılımı
Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. ORTAK YAZILI KONU SORU DAĞILIM TABLOSU SENARYO 1
Öğrenme Alanı Kazanımlar Sayısı Soru İNSANLAR, YERLER VE ÇEVRELER SB.5.3.4. Yaşadığı çevredeki afetlerin ve çevre sorunlarının oluşum nedenlerini sorgular. 1 BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM SB.5.4.3. Sanal ortamı kullanırken güvenlik kurallarına uyar. 1 BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM SB.5.4.4. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerini belirler. 1 ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM SB.5.5.1. Yaşadığı yerin ve çevresinin ekonomik faaliyetlerini analiz eder.
1 ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM SB.5.5.2. Yaşadığı yer ve çevresindeki ekonomik faaliyetlere bağlı olarak gelişen meslekleri tanır. 1
Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. ORTAK YAZILI KONU SORU DAĞILIM TABLOSU SENARYO 2
Öğrenme
Alanı Kazanımlar Sayısı Soru İNSANLAR, YERLER VE ÇEVRELER SB.5.3.4. Yaşadığı çevredeki afetlerin ve çevre sorunlarının oluşum nedenlerini sorgular. 1 BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM SB.5.4.1. Teknoloji kullanımının sosyalleşme ve toplumsal ilişkiler üzerindeki etkisini tartışır. 1 BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM SB.5.4.2. Sanal ortamda ulaştığı bilgilerin doğruluk ve güvenilirliğini sorgular. 1 BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM SB.5.4.4. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerini belirler. 1 BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM SB.5.4.5. Yaptığı çalışmalarda bilimsel etiğe uygun davranır. 1 ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM SB.5.5.1. Yaşadığı yerin ve çevresinin ekonomik faaliyetlerini analiz eder. 1 ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM SB.5.5.2. Yaşadığı yer ve çevresindeki ekonomik faaliyetlere bağlı olarak gelişen meslekleri tanır. 1