5.sınıflar için yeni müfredata uygun proje görevleri neler olmalı örnek varsa paylasabilirmisiniz
A adnan--82 Yeni Üye Üye Katılım 21 Şub 2025 Mesajlar 1 Puanları 1 Yaş 43 Konum bursa 21 Şub 2025 #1 5.sınıflar için yeni müfredata uygun proje görevleri neler olmalı örnek varsa paylasabilirmisiniz
Asminirhan Cebeci Üye Üye Katılım 18 Ocak 2025 Mesajlar 21 Puanları 23 Yaş 24 Konum Ereğli 23 Şub 2025 #2 Ege Bölgesi’nde yer alan doğal varlıklar ve tarihi mekânlara dair bilgilendirici kitapçık yapımı çalışması Ülkemizde yer alan doğal varlıkları anlatan poster yapımı Ülkemizde yer alan Tarihi mekânları anlatan poster yapımı Doğal afetlere ilişkin araştırma yapma Türkiye’nin bölgelerinde yapılan tarım faaliyetleri gösterir harita çizimi çalışması Bilimsel içerikli bir kaynaktan yararlanarak 3 farklı bilimsel konu hakkında alıntı yapma Ülkemizde çevre ile ilgilenen sivil toplum kuruluşlarını anlatan bir bilgi kitapçığı tasarlama Hayatımızı kolaylaştıran icatlar ve mucitleri anlatan bir pano tasarlama çalışması Ülkemizde oynanmakta olan halk oyunlarına dair bilgi panosu oluşturma çalışması “Haklarım” panosu hazırlama Çocuk hakları sözleşmesi panosu hazırlama Alçıdan kabartma “bölgeler” haritası hazırlama Bölgeler haritası çizimi Bölgelerimiz foto albümü hazırlama Yöremizin doğal ve tarihi yerleri ile ilgili kısa bir film çekme “Yöremizi Tanıtıyorum” konulu bir facebook beğeni sayfası tasarlama ve aktif olarak kullanma Atatürk ilkeleri- soru-cevap kartları hazırlama Alçıdan kabartma Türkiye haritası Doğal afetler konulu kısa film çekme Ülkemizde ekonomik faaliyetler haritası hazırlama Seçilen bir meslek erbabıyla röportaj yapma Meslekler konulu foto albümü hazırla Bilim adamları kitapçığı hazırlama Toplum için çalışanlar konulu kısa film çekme Ülkemizdeki doğal ve tarih mirası eserleri foto albümü hazırlama Teknolojik buluşlar kartları hazırlama Teknolojik ürünlerin fayda ve zararlarını karşılaştıran görsel tablo hazırlama Ülkemizin UNESCO Dünya Miras listesindeki daimi doğal ve tarihi varlıkları kitapçığı hazırlama Bağımsızlık Sembollerimiz Kitapçığı hazırlama Ülkemizin ihraç(dış satım) ve ithal( dış alım) ürünler kitapçığı hazırlama Bilim insanları ve buluşları kitapçığı hazırlama Ülkemizdeki Doğal ve Tarih Mirası Eserleri foto albümü hazırlama Sivil toplum kuruluşları ile ilgili kitapçık hazırlama Doğal afetler konulu fotoğraf albümü hazırlama Halk oyunlarımızı grupça gösterme etkinliği ( Zeybek, horon, kaşık, çayda çıra, atabarı) 5.Sınıf20 3.Ünite: İnsanlar, Yerler ve Çevreler7 3.Öğrenme Alanı: Ortak Mirasımız3 4.Ünite: Bilim, Teknoloji ve Toplum3 5.Ünite: Üretim, Dağıtım ve Tüketim3 2.Ünite: Kültür ve Miras2 1.Ünite: Birey ve Toplum1
Ege Bölgesi’nde yer alan doğal varlıklar ve tarihi mekânlara dair bilgilendirici kitapçık yapımı çalışması Ülkemizde yer alan doğal varlıkları anlatan poster yapımı Ülkemizde yer alan Tarihi mekânları anlatan poster yapımı Doğal afetlere ilişkin araştırma yapma Türkiye’nin bölgelerinde yapılan tarım faaliyetleri gösterir harita çizimi çalışması Bilimsel içerikli bir kaynaktan yararlanarak 3 farklı bilimsel konu hakkında alıntı yapma Ülkemizde çevre ile ilgilenen sivil toplum kuruluşlarını anlatan bir bilgi kitapçığı tasarlama Hayatımızı kolaylaştıran icatlar ve mucitleri anlatan bir pano tasarlama çalışması Ülkemizde oynanmakta olan halk oyunlarına dair bilgi panosu oluşturma çalışması “Haklarım” panosu hazırlama Çocuk hakları sözleşmesi panosu hazırlama Alçıdan kabartma “bölgeler” haritası hazırlama Bölgeler haritası çizimi Bölgelerimiz foto albümü hazırlama Yöremizin doğal ve tarihi yerleri ile ilgili kısa bir film çekme “Yöremizi Tanıtıyorum” konulu bir facebook beğeni sayfası tasarlama ve aktif olarak kullanma Atatürk ilkeleri- soru-cevap kartları hazırlama Alçıdan kabartma Türkiye haritası Doğal afetler konulu kısa film çekme Ülkemizde ekonomik faaliyetler haritası hazırlama Seçilen bir meslek erbabıyla röportaj yapma Meslekler konulu foto albümü hazırla Bilim adamları kitapçığı hazırlama Toplum için çalışanlar konulu kısa film çekme Ülkemizdeki doğal ve tarih mirası eserleri foto albümü hazırlama Teknolojik buluşlar kartları hazırlama Teknolojik ürünlerin fayda ve zararlarını karşılaştıran görsel tablo hazırlama Ülkemizin UNESCO Dünya Miras listesindeki daimi doğal ve tarihi varlıkları kitapçığı hazırlama Bağımsızlık Sembollerimiz Kitapçığı hazırlama Ülkemizin ihraç(dış satım) ve ithal( dış alım) ürünler kitapçığı hazırlama Bilim insanları ve buluşları kitapçığı hazırlama Ülkemizdeki Doğal ve Tarih Mirası Eserleri foto albümü hazırlama Sivil toplum kuruluşları ile ilgili kitapçık hazırlama Doğal afetler konulu fotoğraf albümü hazırlama Halk oyunlarımızı grupça gösterme etkinliği ( Zeybek, horon, kaşık, çayda çıra, atabarı) 5.Sınıf20 3.Ünite: İnsanlar, Yerler ve Çevreler7 3.Öğrenme Alanı: Ortak Mirasımız3 4.Ünite: Bilim, Teknoloji ve Toplum3 5.Ünite: Üretim, Dağıtım ve Tüketim3 2.Ünite: Kültür ve Miras2 1.Ünite: Birey ve Toplum1