30 saat haricinde zorla bir saat rehberlik verilir mi?

sosyal*

Çalışkan Üye
Üye

yavuz hocam ek ders konusunu pek anlamış değilim hala :)önceden sadece sosyal 30 saat dersim vardı bir de kulüp şimdi 30 saat sosyal bir saatte 6. sınıf rehberlik dersi verildi ben rehberlik dersine fahri mi girmiş olacam

Şeyhmus Yüce

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

sosyal*' Alıntı:
yavuz hocam ek ders konusunu pek anlamış değilim hala :)önceden sadece sosyal 30 saat dersim vardı bir de kulüp şimdi 30 saat sosyal bir saatte 6. sınıf rehberlik dersi verildi ben rehberlik dersine fahri mi girmiş olacam

Hocam şu an için 30 saat fiili olarak derse giriyorsanız + kulübünüz varsa + sınıf rehberliğiniz varsa 20 saat ek ders alırsınız.

Ya da 30 ders + sadece rehberlik (kulüp yoksa) o zaman 19 saat almanız gerektiğini biliyorum. İyi çalışmalar.

Şeyhmus Yüce

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

bu arada en baştaki sorunuza cevap. Kanunlara ve yönetmeliklere göre zorla bir şey yapılamaz. Normalde yönetmeliğe göre branş öğretmenlerine 21 saate kadar zorla ders verebilirler. Fakat bulunduğunuz yerde tek branşsanız,ücretli veya görevlendirme kimse gelemiyorsa o zaman sizin derse girmeniz meslek etiği açısından gereklidir.

sosyal*

Çalışkan Üye
Üye

teşekkürler hocam cevabınız için şu an 30 saat sosyal +kulüp +6. sınıf rehberlik var toplamda 31 saat oluyor haftalık 20 olacak söylediklerinize göre sanırım..önceden sadece 30 saat sosyal + sadece kulüp vardı