2026-2027 2026-2027 Sosyal Bilgiler Yıllık Planı: Okul ve Öğretmen Adınızla Hazır Plan (Ücretsiz, Word/PDF, BEP Dahil)

ferhatknd

Yeni Üye
Üye
Merhaba değerli hocalarım,

Erkan Hocamızın izniyle, öğretmen arkadaşlar için hazırladığımız ücretsiz bir aracı paylaşmak istedim: plan.dogru.app

Her yıl eylülde yıllık planı indirip okul adını, kendi adımızı, müdür adını, tarihleri tek tek düzeltmekle uğraşıyoruz. Bu site o kısmı sizin yerinize yapıyor:
  • Dersinizi ve sınıfınızı seçiyorsunuz
  • Okulunuzu ve adınızı yazıyorsunuz
  • Planınız MEB 2026-2027 çalışma takvimine göre (tatiller, ara tatiller, belirli gün ve haftalar yerinde) hazır geliyor
  • Word veya PDF olarak indiriyorsunuz; isterseniz haftaları sitede düzenleyebiliyorsunuz
  • Kaynaştırma öğrencileriniz için BEP planı da çıkarabiliyorsunuz
Tamamen ücretsiz, reklam yok, üyelik zorunlu değil.

Doğrudan bağlantılar:
İmam hatip ortaokulu ve diğer branşlardaki derslerinizin planları da sitede var (toplam 3.700'den fazla ders).

4 adımda nasıl kullanıldığını gösteren kısa rehber: https://plan.dogru.app/makale/yillik-plan-hazirlama-araci-online-ucretsiz

Eksik ya da hatalı gördüğünüz bir şey olursa bu konunun altına yazmanız yeterli, hemen düzeltiriz. Kazanım ya da hafta dağılımıyla ilgili önerilerinizi de bekliyorum.

Sosyalbilgiler.biz'e ve Erkan Hocamıza bu emek için ayrıca teşekkürler. Herkese verimli bir eğitim öğretim yılı dilerim.

Ferhat
plan.dogru.app

Merhaba Aziz Hocam, kolay gelsin.

BEP dosyası sitede ayrı bir araçla hazırlanıyor; yıllık plan sayfasından değil, şu adresten:

Sayfanın üst kısmında 9 adımlı bir form var. Hiçbir bilgi sunucuda saklanmıyor (taslak yalnızca kendi tarayıcınızda kalıyor), üyelik ve ücret yok. Kısaca adımlar:

1. Rol: "Öğretmen"i seçin (tam dosya çıkar). Google ile giriş yaparsanız okul, şube ve öğrenci bilgileri kendiliğinden dolar; girmeden de her alanı elle yazabilirsiniz.
2. Kurum ve birim: okul adı (MEB listesinden aranıyor), BEP Geliştirme Birimi başkanı ve üyeler.
3. Öğrenci ve aile: adı, sınıfı, RAM raporundaki tanı kutuları, yerleştirme kararı, rapor tarih/sayısı, veli bilgileri.
4. Ders ve düzey: arama kutusuna "sosyal bilgiler 5" yazıp listeden seçin; ünite ve kazanımlar MEB programından gelir. Öğrencinin düzeyi sınıfının altındaysa tek tıkla alt sınıf (4) programını yükleyebilirsiniz.
5. Kaba değerlendirme: her kazanım için + Yapar / − Yapamaz / ± Kısmen işaretliyorsunuz ("Hepsi +" ile üniteyi toptan geçebilirsiniz). Bu form EK-10 düzeninde çıktıya giriyor.
6. Eğitsel performans: "yapar" işaretlilerden tek tuşla taslak üretiliyor, cümleleri düzenliyorsunuz.
7. BEP planı (III. Eğitim Planı): "yapamaz" ve "kısmen" işaretli kazanımlardan UDA/KDA amaç cümleleri otomatik yazılıyor; ölçüt, yöntem, tarih ve değerlendirme sütunlarını tıklayarak seçiyorsunuz.
8. Birim kararları ve tutanak: destek eğitim kararları, aile bilgilendirme, 1. ve 2. toplantı tutanakları (gündem hazır geliyor), kuruluş yazısı, veli onayı.
9. Belgeler ve çıktı: dosyaya girecek belgeleri işaretleyip "Word indir" ya da "PDF indir" diyorsunuz. Tek dosyada şunlar çıkıyor: Kapak + I. Öğrenci ve Aile Bilgileri, II. Eğitsel Performans Formu, Kaba Değerlendirme Formu, III. Eğitim Planı (UDA/KDA), IV. Birim Kararları + V. Üyeler, toplantı tutanakları, birim kuruluş yazısı, veli bilgilendirme planı ve onayı, BEP'li yıllık plan.

Takıldığınız bir adım olursa buraya yazın, bakarım.

Ferhat
plan.dogru.app

Son düzenleme:
Geri