Değerli Meslektaşım Serdal Hocam ile geçen yıl ki takvim ile bu sene ki takvimi karşılaştırdık (1.Dönem TEOG Dönemi) ve fazla bir fark yokken,bu sene ekstradan başlı başına 3.üniteden 4-5 konu (3.Ünite-Doğu Cephesi,Güney Cephesi ve Batı Cephesi-II.İnönü Savaşı Sonuna Kadar) bizleri artık zaman açısından pes ettirecek bir duruma getirdi...Şimdi,örneğin ben kongreler dönemini 1 saatte neyi nasıl işleyeyim...Cephelerin neresini hangi kazanımlarla 1 saatte nasıl işleyeyim....İlk konumuz olan Batıya Açılan Selanik,Mustafa Kemal Okulda ve Osmanlı Devleti'ni kurtarmaya yönelik akımlarını toplam sadece 1 saatte nasıl öğrencilere vereyim....
Bakanlık diyor ki,çocuklarımızı sıkmayalım,oyun oynasınlar,derslerde eğlenceli etkinlikler yapsınlar,sınıfta tartışma yapsınlar,konunun kazanımlarına yönelik video film izlesinler,vs. vs. vs...
Yeter valla...Artık ders işlemekten bıktım.Ben çocuklarıma 1920 öncesi ve sonrasını görsel olarak,işitsel olarak,kavranım olarak,davranış olarak,uyanma bilinci olarak,geçmişten dersler çıkarıp geleceğe mesajlar verebilecek kazanımlar olarak DERSSSSSSSSSS İŞLEMEKKKKKKKKKKKKKKK İSTİYORUM..............DOYASIYA ÇOCUKLARMDA BİR DUYGU FIRTINASI YAŞAMALARINI SAĞLAYARAK DERSSSSSSSSSSSSSSSSS YAPMK İSTİYORUMMMMMMMMM...
Ah nerde,üzermizde yetkili olan insanlar,empati yaparak bizim hissettiklerimizi anlayabilseler...Arttık ben ÇOCUKLAR BU BUDUR,ŞU ŞUDUR demekten BIKTIMMMMMMMMMMMMMMMMM.