demokrasi ve insan hakları diye bir ders açık lise dersleri arasında var ve konular bizim 6, 7 ve birazda 8. sınıf konuları içine dağıtılmış olan konular. şimdi: 6,7 ve 8. sınıflardan vatandaşlık konuları ayıklanmadığı için ve elimizde bu derse ait hiç bir döküman olmadığı için ve "Ders saatleri azalan Türkçe, hayat bilgisi (1–3. sınıflar); fen ve teknoloji (4 ve 5. sınıflar);
T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük (8. sınıf); seçmeli yabancı dil, sanat ve spor etkinlikleri (6-8.
sınıflar) derslerinde, yeni öğretim programı uygulamaya konuluncaya kadar mevcut öğretim
programları temel alınarak zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan programlar uygulanacaktır" ibaresine dayanarak v bölge zümresinde "Demokrasi ve İnsan Hakları dersi içeriği kesinlik kazanmadığı için konuyla ilgili bir açıklama yapılana kadar bu ders saatinde İnkılap Tarihi konuları işlenecektir" cümlesine yer verirsek sorun olacağını sanmıyorum. bize teftişe gelen müfettişler her defasında bölge ve okul zümresinde aldığınız kararlar bağlayıcıdır diyorlar.