• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

1923-1938 Yılları Arasında Türk Dış Politikası (Ders Destek Kitabı 188-194) Cevapları

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye
1923-1938 YILLARI ARASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 188​

Soru: Lozan Barış Antlaşması’nda çözülemeyen konulardan hareketle 1923-1932 yılları arasında Türk dış politikasında hangi konuların etkili olabileceğini belirleyiniz.

• Cevap: Kapitülasyonlar, Musul sorunu ve boğazların denetimi Türk dış politikasında etkili olmuştur.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 189​

Soru: Yabancı okullar sorununun çözümünü ulusal bağımsızlık açısından değerlendiriniz.

• Cevap: Atatürk, yabancı okullar sorununu çözerek Türkiye’nin iç işlerine karışılmasına izin vermemiştir. Bu durum ulusal bağımsızlığın korunduğunu göstermiştir.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 190​

Soru: Dış borçlar sorununun çözümünü ulusal bağımsızlık açısından değerlendiriniz.

• Cevap: Türkiye, dış borçlar sorununu çözerek ekonomik bağımsızlığını korumuştur. Osmanlı borçlarını adil şekilde paylaştırmış ve borçlarını kendisi ödeyerek tam bağımsız bir devlet olduğunu göstermiştir.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 191​

Soru: Yunanistan’ın Türkiye sınırları içerisinde daha fazla Rum bırakmak istemesinin nedenleri neler olabilir?

• Cevap: Yunanistan, Türkiye’de daha fazla Rum bırakmak isteyerek hem ülkemizin iç işlerine karışmak hem de ileride bu Rumlar üzerinden siyasi ve ekonomik çıkar elde etmek istemiştir. Ayrıca İstanbul’daki Rum nüfusunu koruyarak bölgedeki etkisini sürdürmeyi amaçlamıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 192​

Soru: Türkiye’nin Milletler Cemiyetine üye olması ülkemize ne gibi kazanımlar sağlamış olabilir?

• Cevap: Türkiye’nin Milletler Cemiyetine üye olması, uluslararası alanda saygınlık kazanmasını ve barışçı bir ülke olarak tanınmasını sağlamıştır.
Soru: Balkan Antantı’na üye olması ülkemize ne gibi kazanımlar sağlamış olabilir?

• Cevap: Balkan Antantı’na üye olması ise sınır güvenliğini artırmış ve komşu ülkelerle dostluk ilişkilerini güçlendirmiştir.

Geri