• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. FATİH20

Hışıldayan Dallar - Serenay Özkan

HIŞIRDAYAN DALLAR Önce hafiften bir rüzgâr Aylar kendini hırpalar Geceleyin ağaçlar Siyah şal Sonra sert bir rüzgâr Aylar gece sayar ve ağaçların dalları Rüzgârla hışırdıyor dalları Ama gözleri ölü ve kırmızı. SERENAY ÖZKAN
  2. FATİH20

Orman Yangınları - Tuncay Amasyalı

ORMAN YANGINLARI Sen ömründe tek bir fidan Diktin mi ki ey be cani Nasıl kıydın ormanlara Bilmez misin dünya fani XXX Her bir ağaç bir can taşır Binlerce cana kıyıyorsun Fani dünyan sonlanınca Hesabı sorulmaz sanıyorsun. XXX Silahın olmuş çakmak Silahımızdır kürekler Yine seferber oldu Can...
  3. FATİH20

Vatan İçin - Nafiz Yılmaz

VATAN İÇİN Bir ulusun direnişi O'nunla başladı gitti Sarı saçlı mavi gözlü Kükremiş Aslan gibiydi Yedi düvel karşı geldi Yinede baş edemedi Heycan verdi yüreklere Çelik zırhtan pençeliydi Samsundan çıktı karaya Adım attı Anadoluya Millet sevgiyle kenetlendiler Ölümü hiçe saymaya Endamı güzeldi...
  4. FATİH20

Aziz'im - İbrahim Sevindik

AZİZ'İM Yıkandın, dinlendin, içtin suyunu Terk eyle vadiyi kaç Aziz'im Bak güneş batıyor topla yükünü Karanlıkta kaçmak güç Aziz'im XXX Maya mı katılır eldeki göle Arada husumet var ise hele Namusu kurtardın töreye göre Yasalara göre suç Aziz'im XXX Tükettin karları teptin ayazı Direndin ecele...
  5. FATİH20

Erzurum Valisi Samih Paşa'nın Brastikli Aziz Ağa İle Yaptığı Tarihi Konuşma

TARİH: EYLÜL 1872. ERZURUM VALİSİ SAMİH PAŞA'NIN BRASTİKLİ AZİZ AĞA İLE YAPTIĞI TARİHİ KONUŞMA. O zaman Erzurum'un güçlü Valisi olan Samih Paşa emrindeki Erzincan Mutasarrıfı Şefik Paşa'yla beraber Aziz Ağa'ya; "Aziz, sen çok cesur bir delikanlısın sana vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir...
  6. FATİH20

Şair İbrahim Sadri Kimdir

İBRAHİM SADRİ Türk sunucu, televizyoncu, şair ve tiyatrocu. İbrahim Sadri 1963 yılında İstanbul Eyüpsultan'da doğdu. Aslen Erzincan Kemah Yücebelen (Üskübürt) köylü olan İbahim Sadri ilk ve orta öğrenimini İstanbul Kasımpaşa'da tamamladı. İstanbul Ünversitesi İşletme Fakültesinde okuduktan...
  7. FATİH20

Şaire Serenay Özkan Kimdir

SERENAY ÖZKAN Serenay Özkan 10 Ekim 2004 tarihinde İstanbul'un Beykoz ilçesinde doğdu. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarını Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde geçirdi. Şiir yazmaya ortaokul yıllarında başladı, lise döneminde ise edebi yönünü geliştirerek ilk kitabı olan Viata'yı kaleme aldı. Viata...
  8. FATİH20

Şair İbrahim Sevindik Kimdir

İBRAHİM SEVİNDİK Türk Edebiyatında çok akıcı şiirleriyle tanınır. İbrahim Sevindik, 1972 yılında Erzincan Kemah'ta doğdu. İlkokul 5'nci sınıfa kadar Erzincan Ulalar köyünde okudu. İlk okulda okurken bir gün 19 Mayıs'ta okuduğu güzel bir şiirle oradaki tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin...
  9. FATİH20

Şair Serdar Yıldırım Kimdir

SERDAR YILDIRIM 1959 yılında Bursa İnegöl' de doğar. İlk, orta ve lise 2'yi İnegöl' de okur. Lise 1 e giderken okulda düzenlenen şiir yarışmasında ilk 10 a giremez ama edebiyat dünyasına giriş yapmış olur. Şiir yazmaya devam eder. Yazarların şiirlerini inceler. Kelime dağarcığım gelişsin diye...
  10. FATİH20

Şair Mehmet Aluç Kimdir

MEHMET ALUÇ Mehmet Aluç 1962 yılında Malatya doğdu. Ankara da ikamet eden Mehmet Aluç kamudan emekli olmuştur .Okumalara gençlik çağından başlamıştır. Okumanın verdiği hazla, hala okumalara devam ediyor. Şiir yazmak amacını da; "Gönüllerden gönüllere köprü kurmak, gönüller köprüsünde gönüllere...
Geri