Arama sonuçlarınız

1. M

2025-2026 8. Sınıf Medya Okuryazarlığı Yıllık Planı

8. Sınıf Medya Okuryazarlığı Yıllık Planı
  2. M

2025-2026 7. Sınıf Medya Okuryazarlığı Yıllık Planı

7. Sınıf Medya Okuryazarlığı Yıllık Planı
  3. M

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersi Yıllık Planı

8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersi Yıllık Planı
  4. M

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Yıllık Planı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Yıllık Planı
  5. M

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Yıllık Planı

Sosyal Bilgilier Maarif Modeli Yıllık Planı
  6. M

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Yıllık Planı

Sosyal Bilgiler Maarif Modeli Yıllık Planı
  7. M

Test Zaman İçinde Değişen Gruplar ve Roller Testi

Zaman İçinde Değişen Gruplar ve Roller Testi ve cevapları
  8. M

Test Gruplar ve Rollerim Öğrenim Çıktısı Testi

Bir maraton koşucusu olan Ayşe, her antrenmanda tek başına koşar ve bireysel bir hedefe odaklanır. Bir süre sonra bir koşu kulübüne katılır. Bu kulüpte Ayşe, takım arkadaşlarına destek veren, onlarla antrenman programları hazırlayan ve kulübün organizasyonlarına katılan bir role geçer. Bu metne...
  9. M

Test Gruplar ve Rollerim Testi

Gruplar ve rollerim testi
  10. M

Uyanan Avrupa Tükenen Osmanlı Test Soruları

1) Fransız İhtilali ile yayılan milliyetçilik akımı, çok uluslu imparatorlukları derinden etkiledi. Her milletin kendi bağımsız devletini kurma düşüncesi, bu imparatorlukların içinde yaşayan farklı etnik grupları harekete geçirdi. Bu durum, Osmanlı Devleti gibi büyük imparatorlukların toprak...
  11. M

Uyanan Avrupa Sarsılan Osmanlı Açık Uçlu Soru ve Cevapları

Fransız İhtilali, Avrupada köklü siyasi değişimlere yol açmış ve milliyetçilik, eşitlik, adalet gibi düşünceleriyaygınlaştırmıştır. Bu düşünceler Osmanlı Devletini de derinden etkilemiştir.Fransız İhtilalinin ortaya çıkardığı siyasi düşüncelerin, Osmanlı Devletinin 20. yüzyıl başlarındakisiyasi...
  12. M

Ben Dili ve Sen Dili Kullanımı Konusunda Örnekler

Ben Dili ve Sen Dili Kullanımı - Örnekler Durum / Durum AçıklamasıSen Dili ÖrneğiBen Dili Örneği Arkadaş sözünü kesiyor“Sen hiç beni dinlemiyorsun!”“Konuşmam yarıda kesildiğinde kendimi değersiz hissediyorum.” Birisi eşyalarınızı izinsiz alıyor“Sen hep benim eşyalarımı...
  13. M

İletişimde Ben Dili ve Sen Dili Kullanımı

1. GİRİŞ Sağlıklı iletişim; duygu, düşünce ve ihtiyaçların açık, dürüst ve saygılı bir şekilde ifade edilmesini gerektirir. Bu doğrultuda "Ben Dili" ve "Sen Dili" iletişim tarzları büyük önem taşır. Bireyin iletişimde kullandığı dil, karşısındaki kişiyle kuracağı ilişkinin yapısını doğrudan...
  14. M

Akran İletişimi ve Kendini İfade Etme Becerileri

1. GİRİŞ İletişim, bireyin çevresiyle anlamlı ve etkili bir etkileşim kurmasını sağlayan temel bir beceridir. Özellikle gelişim çağındaki bireyler için akranlarla kurulan sağlıklı iletişim ve duygularını, düşüncelerini açık bir şekilde ifade edebilme yeteneği; özgüven, sosyal uyum ve akademik...
  15. M

Çatışma Çözme Becerileri Semineri

1. GİRİŞ Çatışma, bireylerin duygu, düşünce, ihtiyaç veya beklentilerinin farklılık göstermesi sonucu ortaya çıkan anlaşmazlık durumudur. Günlük yaşamda, özellikle okul ortamlarında, çatışmalar kaçınılmazdır. Ancak önemli olan, bu çatışmaların yıkıcı değil yapıcı yollarla çözülmesidir. Bu...
  16. M

Akran Zorbalığı Raporu

1. GİRİŞ Akran zorbalığı, okullarda ve çocukların sosyal çevresinde sıkça karşılaşılan, çocuğun fiziksel, duygusal ve psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen ciddi bir problemdir. Zorbalık, yalnızca fiziksel zarar verme değil; dışlama, alay etme, tehdit etme ve dijital yollarla psikolojik baskı...
  17. M

İletişimde Etkin Dinleme ve Empati

1. GİRİŞ İletişim, bireylerin duygu, düşünce ve bilgilerini karşılıklı olarak paylaşma sürecidir. Bu sürecin sağlıklı işlemesi için sadece konuşmak değil, aynı zamanda etkin dinlemek ve empati kurmak gerekir. Dinlemek, sadece işitmek değil; anlamaya çalışmak, dikkat vermek ve hissetmektir...
  18. M

Akran İletişimi

1. GİRİŞ Akran iletişimi, bireyin yaşıtlarıyla kurduğu sosyal, duygusal ve bilişsel etkileşimlerin tümünü kapsar. Özellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde birey gelişiminde önemli rol oynar. Akranlar arası sağlıklı iletişim; öz güven, sosyal beceriler, problem çözme ve empati gibi yaşam...
  19. M

Örnek Aile ve Toplum Katılımı İçeriklerinin Oluşturulması

1. GİRİŞ Eğitim süreci yalnızca okulda değil, evde ve toplumda da devam eder. Bu nedenle ailelerin ve toplumun eğitimle güçlü bir bağ kurması, çocuğun bütüncül gelişimi için büyük önem taşır. Bu raporda, aile ve toplum katılımı etkinliklerine yönelik uygulanabilir, katılımcı ve örnek içerikler...
  20. M

Toplum Katılımının Önemi ve Toplum Katılım Etkinlikleri

1. GİRİŞ Demokratik toplumlarda bireylerin yalnızca oy kullanarak değil, aynı zamanda gönüllü katkılarla, sorumluluk alarak ve karar alma süreçlerine katılarak aktif yurttaşlık görevini yerine getirmesi önemlidir. Bu bağlamda toplum katılımı, bireylerin yaşadıkları çevreye duyarlılık...
Geri