• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Arama sonuçlarınız

1. H

Ders Notu Demokrasi Tanımı ve Temel Nitelikleri

Demokrasi Tanımı ve Temel Nitelikleri Demokrasi, genel olarak halk yönetimi veya halkın devlet yönetiminde söz sahibi olması olarak ifade edilir. Ancak demokrasi sadece devlet yönetimiyle sınırlı değildir; hayatın her alanında, örneğin evde kararlar alınırken aile fertlerinin fikrinin alınması...
  2. H

Ders Notu Kültürel Bağların ve Millî Değerlerin Toplumsal Birlikteliğe Etkisi

Aşağıdaki ifadeleri okuyunuz, doğruysa (D), yanlışsa (Y) yazınız. Millî değerler sadece geçmişte önemlidir, günümüzde etkisi yoktur. ( ) Dil, kültürün kuşaktan kuşağa aktarılmasında önemli bir araçtır. ( ) Vakıflar toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmiştir. ( ) Zimem defteri...
  3. H

Ders Notu Kültürel Bağların ve Millî Değerlerin Toplumsal Birlikteliğe Etkisi

Kültürel Bağların ve Millî Değerlerin Toplumsal Birlikteliğe Etkisi 1. Kültür ve Millî Kültür Kültür, bir milletin tarih boyunca oluşturduğu dil, gelenek, sanat, inanç ve değerlerin bütünüdür. Millî kültür, bir millete kimlik kazandırır ve onu diğer milletlerden ayırır. Toplumu oluşturan...
  4. H

Test Zaman İçinde Değişen Rollerim

1. Bir öğrenci okulda sınıf başkanı, evde abla, arkadaşları arasında oyun kurucu rolünü üstlenebilmektedir. Bu durum rollerle ilgili aşağıdakilerden hangisini gösterir? A) Roller değişmez. B) Bireylerin birden fazla rolü olabilir. C) Roller sadece okulda kazanılır. D) Roller doğuştandır. 2...
  5. H

Test Uyanan Avrupa Sarsılan Osmanlı Testi

1. Osmanlı Devleti’ni dağılmaktan kurtarmak için ortaya atılan fikir akımlarının bazılarının amaçları şunlardır: • İslami kuralların devlet hayatına tam anlamıyla hâkim olmasını sağlamak • Batının bilim ve tekniğini alarak Osmanlı Devleti’ni geri kalmışlıktan kurtarmak • Yeryüzündeki bütün...
  6. H

Test 20 Yüzyılın Başlarında Osmanlı Devleti Testi

1. 19. yüzyılda yaşanan gelişmeler karşısında ekonomisi gittikçe bozulan Osmanlı Devleti savaş giderlerini karşılamak için 1854 yılında ilk dış borçlanmaya gitmiştir. Bu bilgilere göre, Avrupalı devletler alacaklarını tahsil etmek için aşağıdakilerden hangisini yapmışlardır? A) Meşrutiyet...
  7. H

5. Hazır Bulunuşluk Sınavı Soruları ve Cevapları

5. sınıf hazırbulunuşluk sınavı için kullanabilrsiniz.
  8. H

BENİM HOCAM Benim Hocam Yayınları 2025 - 2026 Akıllı Tahta Dosyaları

Örnek kitaplarınızı incelediktenb sonra zümrelerimle direk bu fasikülleri alıyoruz dedim. Okulumuzdaki tüm kademelerde seçildi. Emeklerinize sağlık.
Geri