Arama sonuçlarınız

1. S

Atatürk 135 Yaşında - Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım

Atatürk 135 Yaşında Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım https://www.facebook.com/ayla.gulery...00000848112519 ATATÜRK 135 YAŞINDA 135 Yaşında bir güçlü, dev Türk. O'nun adı Mustafa Kemal Atatürk. 1881 yılında doğdu. Tam 24 yaşında yüzbaşı oldu. 31 Mart Ayaklanması'nda vardı. Hareket Ordusu...
  2. S

Kardeş Ali - İyilik Timsali

Eski zamanlardan birinde Ali adında bir genç yaşarmış. Doğduğundan beri köyünden dışarı çıkmamış. Duyduğu, gördüğü, bildiği hep köyüne ait şeylermiş. Kendisi başkalarının işine karışmaz, kimse hakkında kötü söz söylemez, babadan kalma tarlayı anasıyla birlikte ekip biçer, karınca kararınca...
  3. S

Kirpi İle Tilki

Güneşli bir günde anne kurbağa ile yavrusu dere kenarında gezintiye çıkmışlardı. Yavru kurbağa yerinde duramıyor, oradan oraya hopluyordu. Bir kayanın yan tarafına dönerken olan oldu. Aniden önüne çıkan kirpi ile çarpıştı. Acı dolu feryatlara anne kurbağa yetiştiğinde yavru kurbağa son nefesini...
  4. S

Lolita - Çamaşırcı Kız

Saraydaki çamaşırhanede çalışan çamaşırcı kadının genç ve güzel bir kızı vardı. Bu kızın adı Lolita idi. Lolita annesinin yanında çalışıyor, günlerini çamaşır yıkamakla geçiriyordu. Boş zamanlarında çamaşırhanenin penceresinden sarayın bahçesini seyreden Lolita, kralın kızları olan üç prensesi...
  5. S

Fatoş'un Bebeği

Fatoş, annesiyle birlikte alışverişe çıkmıştı. Oyuncak satan mağazanın yakınına geldiklerinde, Fatoş: “ Anneciğim, sınıfımı geçince bana alacağın oyuncak bebeği görmek istiyorum “ dedi. “ Onu ne kadar sevdiğimi bilemezsin, anneciğim. O çok şirin, çok tatlı bir bebek. O bebek mutlaka benim...
  6. S

Atatürk'ün Aramızdan Ayrıldığı Yaştayım

Gökyüzünde şimşek çaktı. Yeryüzüne yıldırım düştü. On yıl boyunca araştırdım. Gerçekleştirdikleri olağanüstüydü. Dünya tarihinde tekti. Ey sen büyük komutan! Ey sen büyük devlet adamı! Seni saygıyla anıyorum. İnsan olmanın bilincinde olan Herkesten bu saygıyı bekliyorum. Yıllar geldi, yıllar...
  7. S

Kavuklu İle Pişekar: Fakirlik Başa Bela

Pişekar: Gel bakalım Kavuklu, azıcık laflayalım. Kavuklu: Çıktım söğüt dalına, atladım aşağıya. Pişekar: Amma yaptın ha! Madem aşağıya inecektin, söğüt dalına niye çıktın? Kavuklu: Canım istedi. Hayatta istediğimi keşke yapabilseydim. Pişekar: Canının isteyip de yapamadığın neler var? Kavuklu...
  8. S

Devrimci Mustafa Kemal

DEVRİMCİ MUSTAFA KEMAL Ağaçlara, taşlara, yapraklara, kuşlara Denizlere, göllere, ırmaklara, çaylara Gelip geçen yıllara, mevsimlere, aylara Duygularım coşar, sel olur, seni sorarım. Selanikim, Samsunum, Ankaram, İstanbulum Karadenizim, Marmaram, Egem, Akdenizim Başka izmleri boşver yeterli...
  9. S

Robot Kartal - Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım

Robot Kartal Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım
  10. S

Karagöz İlr Hacivat: Bizans Altını

Karagöz bir gece rüyasında kendini Pınarbaşı Meydanı'nda toprağı kazarken görür. Kazar, kazar ve sonunda bir küp Bizans altını bulur. Çok sevinir ve oynamaya başlar. Daha sonra kanter içinde uyanır. Sabahı bekleyemez, alacakaranlıkta kazmayı, küreği kapar ve yola çıkar. Karagöz Pınarbaşı...
  11. S

Atatürk'ün Çocukluk Anısı: Arkadaşım Yusuf Kemal

Langaza'daki dayımın çiftliğinde her gün bir başka olayla karşılaşır ve değişik arkadaşlarla tanışırdım. Yarıcıların çocukları çiftliğe gelirdi. Onlara karpuz dilimleyip, ikram ederdim. Aralarında orta yere çıkıp güreşenler olurdu. Bu güreşlerde ben pek çok defa hakemlik yaptım. Bir defasında...
  12. S

Fırçala Dişlerini Şükrü

“ Yaşasın! Şükrü yine çikolata yemeye başladı. Biz sevinmeyelim de kimler sevinsin. Aramıza yeni arkadaşlar katılacak. Çalışmalarımız daha bir hızlanacak. İyi ki Şükrü ağız sağlığının, dişleri korumanın, diş fırçalamanın önemini bilmiyor. Bilseydi biz burada Şükrü’nün dişlerine elimizden...
  13. S

Karagöz'ün İğnesi

Hacivat birkaç gündür görmediği Karagöz'ü sağda solda arar, bulamaz. Sorar soruşturur bilen, gören yoktur. Son çare olarak evine gider. Karısı Karagöz'ün üç gündür evin samanlığında olduğunu ve yemeğini bile orada yediğini söyler. Hacivat bahçeden samanlığa geçer. Karagöz samanların arasında...
  14. S

Eşkenar Üçgen Uzayda

Uzunlukları birbirine eşit üç doğru bir araya gelip bir eşkenar üçgen oluşturdu. Ben bu eşkenar üçgenin içine iki göz ile bir burun ve bir ağız çizdikten sonra kulaklarını ekledim. Meydana gelen şekil bir insan başına benzedi. Şekle en basitinden gövdeyle, kollar ve bacaklar da çizerek insan...
  15. S

Odun Yarıcı - Serdar Yıldırım

Bugün günlerden ne acaba? Dün ağustos ayına girdik. Bugün ayın ikisi, hafta ortası falan olsa gerek. Her neyse çarşamba veya perşembe ne fark eder? Hava da çok sıcak. Boğucu bir sıcaklık var. Ter içinde kalmışım. Biraz daha gezeyim sonra dinlenirim. Zaten vakit de öğleni geçeli bir saat oluyor...
  16. S

Karagöz İle Hacivat: Gübre

Hacivat Karagöz'ün evinin önünden geçerken, Karagöz pencereden Hacivat'ın üstüne atlar, boğuşmaya başlarlar. Yoldan geçen adamlar ikiliyi ayırırlar, bunlar sakinleşince adamlar gider. Yalnız kalınca Hacivat sorar: " Aman Karagözüm, bana neden saldırdın? Ben sana ne yaptım? " Karagöz: " Şuna bak...