Arama sonuçlarınız

1. S

Atatürk'ün Çocukluk Anıları

ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLUK ANILARI KARDEŞİM MUSTAFA Ali Rıza Bey'den olma Zübeyde Hanım'dan doğma 1874 tevellütlü Selanikli Ahmet 9 yaşındaydı. Yanında 8 yaşında olan kardeşi Ömer ve 2 yaşında olan Mustafa vardı. Askercilik oynuyorlardı. Ahmet kardeşlerini uygun adım yürütürken, sol sağ, sol sağ yarın...
  2. S

Kara Kalpaklı Atlı - Serdar Yıldırım

KARA KALPAKLI ATLI Karşıdan gelen bir atlı Atlı kara kalpaklı Bakışları pek dertli Çehresi çok sertti. * * * * Atlı geldi, attan indi. Bendeki merak dindi. Beynimdeki düşman sindi. Çünkü gelen bir dosttu. * * * * Ben O'nu tanıyordum. Her an adını...
  3. S

Başkomutan Atatürk - Serdar Yıldırım

BAŞKOMUTAN ATATÜRK Atatürk'ü sevesim geldi. Karşımda göresim geldi. Düşmanlarını üzesim geldi. Kurtuluş Savaşı'nı anlatasım geldi. * * * * Karanlıkta mavi iki ışık belirdi. O iki ışık Atatürk'ün gözleriydi. Beni bu konuda harekete geçiren, Atatürk'ün...
  4. S

Mustafa Kemal Çanakkale'de - Serdar Yıldırım

MUSTAFA KEMAL ÇANAKKALE'DE Mustafa Kemal, Çanakkale'ye geldiği zaman Bombalar sağda, solda patlıyordu İngiliz gemileri Dakikada 60 bomba atan toplarıyla Siperlere nefes aldırmıyordu. * * * * O anda bir aslan kükremesi duyuldu Bu ülke sahipsiz değil diyordu Bizden...
  5. S

O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar Yıldırım

ATATÜRK Başında bir kalpak, Sırtında bir kürk. Kimdir bu diye sordular? Dedim Atatürk. * * * * Uygardır, medenidir. İnsanlık düzenidir. Dediler çağdaş kimdir? Dedim Atatürk. * * * * Trablusgarp, Bingazi'ye İtalyanlar asker çıkardı. Dediler kurtarmaya...
  6. S

O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar Yıldırım

O CESUR YÜREKTE YÜZLERCE ASLAN YATAR Anadolu dört bir yandan kuşatılmıştı Ordular dağıtılmıştı, silahlar toplanmıştı Halk, çaresizdi, mal, can emniyeti yoktu Her yer karanlıktı, göz gözü görmüyordu Anadolu düşman çizmesi altında eziliyordu. * * * * Ruslar, 1914 yılında Anadolu'ya girdi ve...
  7. S

Bir Mustafa Kemal Yaratmak - Serdar Yıldırım

SAVAŞ KAHRAMANI ATATÜRK Dünyanın gelmiş, geçmiş En büyük savaş kahramanı Kimdir diye sorsalar Mustafa Kemal Atatürk derim. * * * * Dünyanın merkezi konumundaki Anadolu'da, binlerce yıldır Yüzlerce medeniyet gelmiş, geçmiş İki binli yıllarda Anadolu'da yaşayan...
  8. S

Bir Mustafa Kemal Yaratmak - Serdar Yıldırım

BİR MUSTAFA KEMAL YARATMAK Gerçeğinin tıpatıp benzeri Beyni akıl dolu, oldukça zeki Yaşadığı çağın çok ilerisinde Dünya durdukça ışığıyla Evreni aydınlatacak Bir Mustafa Kemal yaratmak. * * * * Yurduna saldıran düşmanlara karşı koyan Biz bu sınırlar içinde...
  9. S

Robot Kartal - Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım

ROBOT KARTAL Yazan ve Okuyan: Serdar Yıldırım
  10. S

Deve Kervanı - Serdar Yıldırım

ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ TAŞKENT ENSTİTÜSÜ'NÜN HAZIRLADIĞI KİTAPTA HİKAYELERİM ÇIKTI. ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ YÜKSEK VE İKİNCİL ÖZEL EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞKENT DEVLET DOĞU ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Yoshlarga ko‘rsatilayotgan g’amxo‘rlik, yaratilayotgan sharoitlar ularni puxta bilim egallab, har...
  11. S

Deve Kervanı - Serdar Yıldırım

DEVE KERVANI Eskiden, İran’da, İsfahan şehrinde, Cemal adında kervancı bir genç yaşardı. Kervan sahipleri kervanlarını çok güvendikleri Cemal’e gönül rahatlığıyla teslim ederler ve onun kervandaki malları kendi malıymış gibi koruyup, gözeteceğini bilirlerdi. Günlerden bir gün, Cemal İsfahan’dan...
  12. S

Horozun Fendi Tilkiyi Yendi

HOROZUN FENDİ TİLKİYİ YENDİ Tilki, birkaç gündür çiftliğin etrafında fırıldak gibi dönüyordu. Bakışlarındaki bütün dikkat çiftlik evinin yan tarafındaki tavuk kümesinde toplanmıştı. “ Ah “ diyordu, “ Ah, şu semiz tavuklardan birisini, ikisini yakalasaydım da çıtır çıtır yiyiverseydim, ne olurdu...
  13. S

Timsah Kıkı İle Hacer

TİMSAH KIKI İLE HACER Timsah Kıkı, Nil Nehri’nin kıyısında dinlenirken, duyduğu çığlıklarla yerinden fırladı. Bir kayanın üstüne çıkıp etrafına bakındı. Bir çocuk akıntıya kapılmış sürüklenirken, karşı kıyıda insanlar koşarak çocuğu izliyordu. Şimşek hızıyla suya dalan Kıkı’nın gözüne son anda...
  14. S

Kral Portakal Çarli

KRAL PORTAKAL ÇARLİ Portakal bahçesinin kralı Çarli hava kararmaya başladığında sessizce ağaçtan aşağı süzüldü. Bir ağacın altına gidip toprağı çapalamaya başladı. Aradan yarım saat geçmeden portakalların hepsi aşağı inmiş ve işe koyulmuş olacaktı. Bir gece devriye komutanı, Çarli' nin yanına...
  15. S

Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar Yıldırım

ATATÜRK İLKELERİ İnsanlar, zor durumdaysa Çaresizlik içinde kıvranıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka karanlık aydınlatılacaksa Halkçılık ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, fikir anlaşmazlığındaysa Kargaşa yüzyıllardır sürüyorsa Bir çıkar yol...
  16. S

Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar Yıldırım

ATATÜRK GİBİ OLMAYA ÇALIŞMAK Atatürk, dünyanın gelmiş, geçmiş En büyük insanı O, bir önder, lider. Yurduna saldıran düşmanlara karşı koyan Askeriyle omuz omuza savaşan Düşmana geçit vermeyen Vatanı için, canını tehlikeye Atmaktan çekinmeyen Bir özgürlük sevdalısı. * * *...
  17. S

Zübeyde Hanım Doğumevi

ZÜBEYDE HANIM DOĞUMEVİ Tarih 20- Mayıs -2020 Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi önünde Zübeyde Hanım ile birlikteyim: Sayın Zübeyde Hanım, burası 1981 yılında 125 yatak kapasitesi ile kuruldu. Bakın sizin adınızı taşıyor. - Benim adımı taşıyan bir doğumevi mi? Kemalim 19- Mayıs -1919 tarihinde...
  18. S

Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım

ATATÜRK İLE İLGİLİ BİR ŞİİR YAZMAK Kağıt önümde, kalem elimdedir Bir büyük enerji benim beynimdedir Kalem kağıdın üstünde kanatlanıp uçtukça Coşarım, ışık olurum Anadolu'yu aydınlatırım. * * * * Atatürk şiiri yazmaya başladığımda Burası evim olabilir, bir otobüs durağı veya...
  19. S

DÜNYADAN BİR MUSTAFA KEMAL GEÇTİ Toprakları işgal edilmiş bir vatan Bağrına hançer dayamış olan düşmana çatan Özgürlük yolunda inanılmaz adımlar atan Düşmanın yüz tanesini bir kurşuna satan. * * * * Başka milletlere boyun eğmeyi reddeden Bunun için...
  20. S

MUSTAFA KEMAL: SAVAŞTA VE BARIŞTA DEVRİM Devrim yaparsın savaş meydanlarında Girdiğin her savaşı kazanırsın Tarih yazarsın Mustafa Kemal gibi Mustafa Kemal Atatürk gibi. * * * * Tarih kitaplarının yazdığı Savaş kahramanları Başka bir ülkenin sınırını geçenlerdir Onlar...