1. Forum sistemimizin değişmesinden sonra bazı kullanıcıların girişinde sorun yaşanmaktadır. Sorun yaşayan üyelerimiz şifre hatırlatma ile ilgili olan Üye Girişi Sorununu Nasıl Çözerim Konusunu Tıklayarak inceleyebilir. Yine sorun yaşarsanız erkanhoca@hotmail.com adresine kullanıcı adınızı ve üye olurken kullandığınız maili gönderiniz..

7. Sınıf Akıllı Defterin akıllı tahta uygulaması güncellenerek www.akillidefter.com.tr adresine yüklenmiştir. Bu ürün ve diğer ürünlerimizin akıllı tahta programları için ücretsiz üye olarak ücretsiz indirebilirsiniz.

Test I

'4. Sınıf Sınavlar' forumunda sevimli tarafından 1 Haziran 2007 tarihinde açılan konu

  1. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    SOSYAL BİLGİLER

    1.Aşağıdakilerden hangisi yazılı kurallar kapsamına girer?
    A)Anayasa ve kanunlara uymak B)Bayram ziyaretlerinde bulunmak
    C)Büyüklerin ellerinden öpmek
    D)Otobüste yaşlı insanlara yer vermek

    2.Aşağıdakilerden hangisi aile bireyleri arasında bulunmaması gereken özelliklerden birisidir?
    A)Sevgi B)Saygı C)Kıskançlık D)Hoşgörü

    3.Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal güvence kurumu değildir?
    A)Milli Eğitim Bakanlığı C)Bağ-Kur
    B)Emekli Sandığı D)Sosyal Sigortalar Kurumu

    4.Gölgenin ,öğle vaktindeki en kısa olduğu zaman uzantısı hangi yönü gösterir?
    A) Kuzey B)Güney C)Doğu D)Batı

    5.Yurdumuz kaç coğrafi bölgeye ayrılır?
    A)5 B) 3 C)7 D)6

    6.Aşağıdakilerden hangisi yurdumuzun sıra dağlarından biridir?
    A)Ağrı dağı B)Süphan dağı C)Toros dağları D)Uludağ

    7.Ülkemizdeki dağların ovaların ,akarsu ve göllerin yerlerini öğrenmek istediğimizde hangi tür haritadan yararlanılır?
    A)İdari B)Coğrafi C)Fiziki D)Siyasi

    8.Yazları serin kışları ılık her mevsim yağışlıdır.Yurdumuzdaki bu iklim tipine ne ad verilir?
    A)Karasal iklim B)Akdeniz iklimi C)Ekvator iklimi D)Karadeniz iklimi

    9.Akdeniz ikliminin bitki örtüsü nedir?
    A)Orman B)Bozkır C)Maki D)Fundalık

    10.Yeryüzünün belli bir bölümünün küçültülerek bir ölçeğe göre çizilmesine ne ad verilir?
    A)Kroki B)Ölçek C)Harita D)Plan



    CEVAP ANAHTARI:1-A 2-C 3-A 4-A 5-C 6-C 7-C 8-D 9-C 10-C
     
  2. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Test I

    :-[
     
  3. sosiyal

    sosiyal Misafir Ziyaretçi

    yhaa üffff cvp anahtarı nerde yhaaaaaaaaa. bn sabahtan beri bunu yazıorum ama tık yoq sizde. insan bi cvp yollar dimi yaniiiiiiiiiiiiii. üstünede basılmıyo testlerin . kardeşim sınavım var ve de cvp anhtarı yoq. ne biçim bi site bu yhaaaa. iğrenç bi site deli gibi test koyuyorsunuz sonra cvp anahtarını koymuosunuzz. üstünede basıl mıoooor. :'(
     
  4. erkanisanmaz

    erkanisanmaz Site Yöneticisi Site Yetkilisi Admin

    Katılım:
    20 Ocak 2007
    Mesaj:
    5,485
    Alınan Beğeniler:
    3,789
    Ödül Puanları:
    113
    Test I

    Sabahtan beri sitede olup testlere bakan birisi testin altındaki cevap anahtarınıda görürdü. 10. sorunun altına baksana

    Ama sen göremezsin diye ben aşağıya ekliyeyim
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş