Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir maraton koşucusu olan Ayşe, her antrenmanda tek başına koşar ve bireysel bir hedefe odaklanır. Bir süre sonra bir koşu kulübüne katılır. Bu kulüpte Ayşe, takım arkadaşlarına destek veren, onlarla antrenman programları hazırlayan ve kulübün organizasyonlarına katılan bir role geçer.
Bu metne...
1) Fransız İhtilali ile yayılan milliyetçilik akımı, çok uluslu imparatorlukları derinden etkiledi. Her milletin kendi bağımsız devletini kurma düşüncesi, bu imparatorlukların içinde yaşayan farklı etnik grupları harekete geçirdi. Bu durum, Osmanlı Devleti gibi büyük imparatorlukların toprak...
Fransız İhtilali, Avrupada köklü siyasi değişimlere yol açmış ve milliyetçilik, eşitlik, adalet gibi düşünceleriyaygınlaştırmıştır. Bu düşünceler Osmanlı Devletini de derinden etkilemiştir.Fransız İhtilalinin ortaya çıkardığı siyasi düşüncelerin, Osmanlı Devletinin 20. yüzyıl başlarındakisiyasi...
Ben Dili ve Sen Dili Kullanımı - Örnekler
Durum / Durum AçıklamasıSen Dili ÖrneğiBen Dili Örneği
Arkadaş sözünü kesiyor“Sen hiç beni dinlemiyorsun!”“Konuşmam yarıda kesildiğinde kendimi değersiz hissediyorum.”
Birisi eşyalarınızı izinsiz alıyor“Sen hep benim eşyalarımı...
1. GİRİŞ
Sağlıklı iletişim; duygu, düşünce ve ihtiyaçların açık, dürüst ve saygılı bir şekilde ifade edilmesini gerektirir. Bu doğrultuda "Ben Dili" ve "Sen Dili" iletişim tarzları büyük önem taşır. Bireyin iletişimde kullandığı dil, karşısındaki kişiyle kuracağı ilişkinin yapısını doğrudan...
1. GİRİŞ
İletişim, bireyin çevresiyle anlamlı ve etkili bir etkileşim kurmasını sağlayan temel bir beceridir. Özellikle gelişim çağındaki bireyler için akranlarla kurulan sağlıklı iletişim ve duygularını, düşüncelerini açık bir şekilde ifade edebilme yeteneği; özgüven, sosyal uyum ve akademik...