- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Yaşam Becerileri Kulübü Sosyal Etkinlik Proje Öneri / Uygulama Formu, Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda okullarda yürütülen uygulamalı beceri atölyelerinin resmi planlama, uygulama ve onay süreçlerini kayıt altına alan belgedir. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü veri girişleri ve sene sonu kulüp denetim dosyası için zorunlu dayanak belgeler arasında yer alır.
Konu ekinde paylaştığımız "Düğmemi Dikiyorum, Paramı Yönetiyorum: Pratik Yaşam İstasyonları" projesi; Teknoloji ve Tasarım Zümresi iş birliğiyle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eyleme dönük beceri yaklaşımına uygun olarak okul bahçesinde veya çok amaçlı salonda uygulanabilecek istasyon temelli örnek bir hayat becerisi etkinliğidir.
yaşam becerileri kulübü proje formu, pratik yaşam istasyonları etkinlik formu word, maarif modeli beceri atölyesi formu, sosyal etkinlik proje öneri formu meb, yaşam becerileri kulübü evrakları indir
Konu ekinde paylaştığımız "Düğmemi Dikiyorum, Paramı Yönetiyorum: Pratik Yaşam İstasyonları" projesi; Teknoloji ve Tasarım Zümresi iş birliğiyle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eyleme dönük beceri yaklaşımına uygun olarak okul bahçesinde veya çok amaçlı salonda uygulanabilecek istasyon temelli örnek bir hayat becerisi etkinliğidir.
Etkinlik Proje Formunun Öne Çıkan Başlıkları:
- Etkinliğin Adı ve Türü: "Düğmemi Dikiyorum, Paramı Yönetiyorum: Pratik Yaşam İstasyonları" – Uygulamalı Beceri Atölyesi, Yaşayarak Öğrenme ve Hayat Becerisi.
- Uygulama Zamanı ve Alanı: 17–21 Mayıs 2027 tarihleri arasında okul bahçesi veya çok amaçlı salon.
- İş Birliği Yapılan Zümreler: Yaşam Becerileri Kulübü ile Teknoloji ve Tasarım Zümresi ortaklığı.
- Temel Amacı: Ortaokul öğrencilerinin ebeveynlerine bağımlı kaldıkları temel el becerilerini (düğme dikme, etiket ve fatura okuma, para üstü hesaplama, vida sıkma) okulda kurulacak tematik istasyonlarda bizzat yaparak ve eğlenerek deneyimlemelerini sağlamak.
- Uygulama Basamakları ve İstasyonlar:
- 1. İstasyon (Terzi Köşesi): Kumaşa düğme dikme ve çorap eşleştirme/katlama pratiği.
- 2. İstasyon (Market & Bütçe Köşesi): Fiyat/gramaj karşılaştırması ve fiş/fatura okuryazarlığı.
- 3. İstasyon (Usta Köşesi): Vida takma-sıkma ve şerit metre ile doğru ölçüm alma.
- 4. İstasyon (Mutfak Hijyeni Köşesi): Doğru el yıkama adımları ve sofra takımı dizilimi.
- Kulüp üyelerinin akran rehberliği yapması ve istasyonları tamamlayanlara "Yaşam Becerisi Başarı Rozeti / Kartı" takdim edilmesi.
- Beklenen Sonuç: Öğrencilerin öz yeterlilik ve sorumluluk alma bilincinin yükselmesi, evde kendi işlerini bağımsız görebilme motivasyonunun artması.
- Resmi Onay Alanı: Danışman öğretmen imza alanı ile okul müdürlüğü onay ve mühür bölümü.
Öğrencilerimize bağımsız yaşam becerileri kazandıran tüm meslektaşlarımıza ve kulüp öğrencilerimize başarılı bir uygulama dileriz. Etkinlik istasyonları ve uygulamaya dair deneyimlerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.İndirme ve Düzenleme: Konu ekindeki Yaşam Becerileri Kulübü Sosyal Etkinlik Proje Uygulama Formu Word (.docx) dosyasını indirerek okulunuzun fiziki alanlarına, atölye malzemelerinize ve zümre planınıza göre düzenleyip doğrudan kullanabilirsiniz.
Anahtar Kelimeler (Tags):MEB uyumlu Yaşam Becerileri Kulübü sosyal etkinlik proje formu. Pratik yaşam istasyonları atölyesi, bütçe-dikiş köşeleri ve düzenlenebilir Word indirme bağlantısı.
yaşam becerileri kulübü proje formu, pratik yaşam istasyonları etkinlik formu word, maarif modeli beceri atölyesi formu, sosyal etkinlik proje öneri formu meb, yaşam becerileri kulübü evrakları indir