yardım bekliyorum..

beachboy_87

Yeni Üye
Üye
selamlar. ben sosyal bilgiler öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. okul deneyimi için ders anlatıcam. derste 7. sınıf ülkeler arası köprüler ünitesindeki 1. dünya savaşı ve çanakkale zaferi konularını işlemem gerekiyor. dersi ilgi çekici ve etkili hale getirecek etkinlikler arıyorum. dersi nasıl işlemeliyim sizce?! deneyimli hocalarım yardımcı olursa çok sevinirim.. yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim..

öncelikle dersi arkadaşlarının seviyesinde mi yoksa öğrenciler seviyesinde mi anlatacaksın buna göre cevaplamak lazım
derse girerken bu konu başlığı altında ne işleyecek olabiliriz bu konu bize acaba ne kazandıracak diye soruyor sonra cevapları toparlıyor ve kazanımı söyleyerek başlıyorum
yani öğrenci bu konunun kendisine ne kazandıracağını bilerek dinliyor
ders sonunda kazanımı verip veremediğinizi kontrol ediyorum
yani önce formül sonra örnek kazanımlar sosyal bilgiler dersinin formülü gibi
öğrenci bunu kaparsa kitabın dışında birçok örnekte bu formülü kullanabilir
sunu kullanılabilir ancak dersin en fazla 10 dk. ayırmakta fayda var ben daha çok öğrencilerin düşüncelerini almaya çalışıyor farklı örnekler bulmalarına çalışıyorum.

kitabı okutup parağraflardan çıkarımlarda bulunuyoruz. onları tahtaya yazıyor sebep sonuç ilişkilerini göstermek için oklar kullanıyorum

yardım bekliyorum..

teknik' Alıntı:
öncelikle dersi arkadaşlarının seviyesinde mi yoksa öğrenciler seviyesinde mi anlatacaksın buna göre cevaplamak lazım
derse girerken bu konu başlığı altında ne işleyecek olabiliriz bu konu bize acaba ne kazandıracak diye soruyor sonra cevapları toparlıyor ve kazanımı söyleyerek başlıyorum
yani öğrenci bu konunun kendisine ne kazandıracağını bilerek dinliyor
ders sonunda kazanımı verip veremediğinizi kontrol ediyorum
yani önce formül sonra örnek kazanımlar sosyal bilgiler dersinin formülü gibi
öğrenci bunu kaparsa kitabın dışında birçok örnekte bu formülü kullanabilir
sunu kullanılabilir ancak dersin en fazla 10 dk. ayırmakta fayda var ben daha çok öğrencilerin düşüncelerini almaya çalışıyor farklı örnekler bulmalarına çalışıyorum.

kitabı okutup parağraflardan çıkarımlarda bulunuyoruz. onları tahtaya yazıyor sebep sonuç ilişkilerini göstermek için oklar kullanıyorum
teşekkür ederim hocam. dersi 7. sınıf öğrencilerine anlatıcam.

Geri