Ülkemizdeki Resmi Kuruluşlar Etkinliği

Saklý Süleyman

Çalışkan Üye
Üye
TOPLUMSAL İHTİYAÇLAR VE ÜLKEMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR

1-İnsanların bireysel ihtiyaçları nelerdir?

……………………………………………………………………………………………………………………...

2- İnsanların toplumsal ihtiyaçları nelerdir?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

3-Resmi kurum nedir?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

4-Halkımızın eğitim ihtiyacını karşılamak için devlet tarafından oluşturulan kurumlar hangileridir?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

5-Halkımızın sağlıkla ilgili ihtiyacını karşılamak için devlet tarafından oluşturulan kurumlar hangileridir?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

6-Ülkemizin bütünlüğünü her türlü dış ve iç tehdide karşı koyan kurumun alt birimleri nelerdir?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

7-Ülkemizin iç güvenliğini sağlamakla görevli kurumlar hangileridir?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

8-Devletimiz tarafından oluşturulmuş sosyal yardım kurumları hangileridir?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

1-Sivil toplum kuruluşları hangi adlar altında faaliyet hösterir?

2-Odaların ve sendikaların kurulum amaçı nedir?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

3-Vakıf ve derneklerin kurulum amacı nedir?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………......

4-Mili Eğitim Bakanlığı bağlı okulların eğitim ve öğretimle ilgili ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan sivil toplum kuruluşu hangisidir?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

5-Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfının kuruluş amacı nedir?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

6-ÇEKÜL hangi sivil toplum kuruluşunun kısa adıdır? ÇEKÜL’ÜN kuruluş amacı nedir?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..................................................

7-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kuruluş amacı nedir?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..