- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
MEB Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı ve Müfredatı
Öğrencilerde erken yaşlardan itibaren adalet duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan bu ders; hukukun üstünlüğü, hak arama yolları, uzlaşı kültürü ve toplumsal düzenin temel taşlarını kavrayan, adil ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız
- Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı | Sosyal Bilgiler
- MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Hak arama, adalet ve hukuk bilinci kazanımlarını inceleyin, PDF'i hemen indirin.
- Hukuk ve Adalet Dersi, Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM Hukuk ve Adalet, MEB seçmeli dersler müfredat indir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında güncellenerek yürürlüğe giren Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı yayımlandı.Öğrencilerde erken yaşlardan itibaren adalet duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan bu ders; hukukun üstünlüğü, hak arama yolları, uzlaşı kültürü ve toplumsal düzenin temel taşlarını kavrayan, adil ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Hukuk ve Adalet Dersinin Temel Amaçları
- Adalet ve Hak Bilinci: Hak, özgürlük ve sorumluluk dengesini kavramak; adaletin birey ve toplum hayatındaki vazgeçilmez yerini içselleştirmek,
- Hukuk Okuryazarlığı ve Hak Arama Yolları: Temel hukuk kurallarını tanımak, hukuki sorunlar karşısında yasal başvuru ve hak arama mekanizmalarını doğru biçimde kullanabilmek,
- Uzlaşı ve Anlaşmazlık Çözümü: Bireysel ve toplumsal uyuşmazlıklarda adil, barışçıl ve müzakereye dayalı çözüm yollarını benimsemek.