Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi Öğretim Programı (PDF İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
MEB Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi Öğretim Programı ve Müfredatı
  • Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi Öğretim Programı | Sosyal Bilgiler
  • MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Adabımuaşeret kazanımlarını inceleyin ve PDF dosyasını hemen indirin.
  • Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi, Görgü Kuralları Öğretim Programı, Adabımuaşeret dersi müfredat, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM seçmeli dersler indir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi Öğretim Programı​

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan ve uygulamaya konulan Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi Öğretim Programı yayımlandı.

Köklü medeniyet mirasımızdan beslenen adabımuaşeret kültürünü modern toplum yaşamıyla buluşturan bu program; bireyler arası ilişkilerde saygı, zarafet, nezaket, empati ve hoşgörüyü kalıcı birer davranış haline getirmeyi hedeflemektedir.

Görgü Kuralları ve Nezaket Dersinin Temel Amaçları

• Kişisel ve Toplumsal Adabımuaşeret: Ailede, okulda, sokakta, toplu taşıma ve kamusal alanlarda uyulması gereken görgü kurallarını içselleştirme,
  • Zarafet ve İletişim Becerileri: Beden dili, hitap şekilleri, sofra adabı, dijital ortamlarda nezaket (netiket) ve sağlıklı sosyal iletişim geliştirme,
  • Değerler Eğitimi: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin erdem-değer-eylem çerçevesiyle uyumlu olarak saygı, diğerkâmlık, ölçülülük ve estetik duyarlılık bilincini güçlendirme.
Yıllık plan hazırlıkları, zümre çalışmaları ve drama/canlandırma temelli sınıf içi etkinliklerde rehber olacak resmi öğretim programı belgesini aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

📥 Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Talim ve Terbiye Kurulu onaylı güncel öğretim programı PDF belgesini doğrudan açabilir ve bilgisayarınıza/telefonunuza indirebilirsiniz:​

👉 Görgü Kuralları ve Nezaket Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Geri