• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

TOPLUMSAL ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR (Ders Kitabı 153-156) CEVAPLARI

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 153​

Soru: Toplumsal hayatın çağdaş ve laik hâle getirilmesi neden önemlidir? Araştırınız.

• Cevap: Toplumsal hayatın çağdaş ve laik hâle getirilmesi, bireylerin özgürce düşünmesini ve eşit haklara sahip olmasını sağlar. Bu, toplumsal barışı ve kalkınmayı destekler, farklı inanç ve düşüncelerin bir arada yaşamasını kolaylaştırır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 155​

Soru: Soyadı Kanunu’nun çıkarıldığı günlerde yaşasaydınız kanun maddelerine uygun olarak nasıl bir soyadı belirlerdiniz? Nedeniyle birlikte sınıfta paylaşınız.

• Cevap: Soyadı Kanunu’na uygun olarak soyadımı Türkçe ve anlamlı bir şekilde seçerdim, örneğin “Türkkan” gibi. Bu soyadı, millî kimlik ve birlik duygusunu güçlendirir, aynı zamanda anlamı da insanı gururlandırır.
Soru: Soyadı Kanunu’nun toplumsal yaşamda karışıklıkları önleme dışında hangi amaçları olabilir? Tartışınız.

• Cevap: Soyadı Kanunu, karışıklıkları önlemek dışında, toplumda eşitlik sağlamak, aile bireylerinin birbirine aidiyet duygusunu pekiştirmek ve kimlik birliğini oluşturmak amacıyla da önemli olmuştur. Ayrıca, soyadları aracılığıyla toplumsal değerlerin ve kültürün yansıması sağlanmıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 156​

Soru: Lakap ve unvanların kaldırılmasının Atatürk ilkelerinden hangisiyle doğrudan ilgili olduğunu söyleyiniz.

• Cevap: Lakap ve unvanların kaldırılması, Halkçılık ilkesine doğrudan bağlıdır. Bu uygulama, toplumda eşitlik anlayışını pekiştirmiş ve insanları unvanlara dayalı ayrıcalıklardan arındırarak vatandaşlar arasında sınıf farklarını ortadan kaldırmıştır.

Geri