Toplu Sözleşmelerde Uzlaşma Sağlandı

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, Kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere kamu görevlileri sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde mütabakatla sonuçlandığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, Kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere kamu görevlileri sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde mütabakatla sonuçlandığını söyledi.
Memur maaş zamları açıklandı: 2014 için taban aylığa 175 lira artış, 2015 için yüzde 3+3 zam veenflasyon farkı verilecek. Öğretmenlere ise 2014 için 75+75 TL artış yapılacak.
4C'li memurlara aile yardımı ve çocuk yardımıyla birlikte 550 lirayı bulan bir iyileştirme yapılacak.

Farklı sitelerdeki konulara bakıyorum herkes farklı bir şeyler söylüyor. Kimisi ödeneği her ay alacağız derken kimisi sadece bir kereliğe mahsus diyor. Elimize geçene kadar herhalde öğrenemeyeceğiz.

Sınıf öğretmenleri en çok ek derse zam gelmediğinden şikayetçi. Branşçı olarak ek derse çok girmediğimiz için %lik zam yerine bu şekilde zam daha iyi oldu diye düşünüyorum. (Bizim okulda sosyalciler 15- 16 saat giriyor Ek ders olmuyor)

yine aynı terane önceki sozlesmeden farkı yok yetkili sendika sozlesmeden önce atıp tutuyor mangalda kul bırakmıyor masada hükümet ne derse onu yapıyor kabul ediyor.Toplu sözleşme diye bizi oyalamasinlar hükümet versin ne verecekse.

hükümet yine istediğini kabul ettirmiş.. hayırlı olsun..

eğitim tazminatı nedir anlamadım 175 dışında her ay mı 75 lira yatacak @erkan isanmaz @zalatar @mbymby

Geri