Teknolojik Gelişmelerin Toplum Hayatına Etkileri (Ders Kitabı Sayfa 120-121-122-123-124-125-126-127-128-129) Cevapları

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye

Teknolojik Gelişmelerin Toplum Hayatına Etkileri Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları İkinci Kitap​

Aşağıda bir grup öğrencinin sohbetine yer verilmiştir. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız.

Yukarıdaki sohbette değinilen araç ve gereçler günümüzdeki hangi teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasında etkili olmuştur? Açıklayınız.
Cevap: Benzinli araçlar , elektrikli otomobiller, cep telefonları, baskı makinelerinin ve daha benzeri bir çok aletin çıkmasında etkili olmuştur.

Bu teknolojik ürünleri hiçbir şekilde kullanmadığınızı düşünün. Böyle bir hayat nasıl olurdu? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Böyle bir hayat teknolojiden geride, ulaşım zor, okur yazarlık geri ve iletişim zayıf olurdu.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları İkinci Kitap​

Keşfedelim​

Teknolojik araçların kullanımıyla ilgili verilen soruların cevaplarını tablodaki ilgili alanlara yazınız.
Cevap:
155. sayfa cevapları.jpg

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları İkinci Kitap​

Öğrenelim​

“Türkiye Kültür Portalı” veya “Sanal Müze” uygulamalarından faydalanarak yaşadığınız ilde hangi tarihî, kültürel varlıklar bulunmaktadır? Söyleyiniz.
Cevap: Yaşadığım ilde bir çok tarihi kule, saray, müze, tarihi camiler bulunmaktadır.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları İkinci Kitap​

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz ve soruları cevaplayınız.

Drone teknolojisi, görsel 6.8’de olduğu gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Bu alanla ilgili bildiğiniz örnekleri yazınız.
Cevap: Drone teknolojisi trafiği kontrol etmede, fotoğraf çekimlerinde, arazi kontrollerinde, drone gösterileri ve oyun amacıyla kullanılmaktadır.

Görsel 6.9’da teknolojik gelişmelerin toplum hayatına olan hangi etkisi anlatılmaktadır? Yazınız.
Cevap: Görselde teknolojik gelişmelerin sanat alışverişi, kart yardımı ile sanal parayla ödeme kolaylığı anlatılmıştır.

Ekonomik faaliyetlere katkıda bulunacak teknolojik bir araç tasarladığınızı düşününüz. Düşündüğünüz teknolojik aracın tasarımını aşağıdaki alana çizerek tanıtımını yapınız.
Cevap: Ben tarlalardaki toprağın verimliliğini ölçen, gerekli olan ihtiyaçları gösteren bir cihaz tasarlardım. Bu cihaz toprağın, bitkilerin hastalık barındırıp barındırmadığını, toprakta eksik olan mineralleri ölçerek ona göre müdahale etmeyi sağlar.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları İkinci Kitap​

Aşağıdaki tabloda EBA’da kullanıcılara sunulan bazı hizmetler verilmiştir. Tabloyu inceleyiniz ve ilgili hizmetleri kullanıp kullanmama durumunuzu “✓” ile işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları İkinci Kitap​

Teknolojik eğitim araçlarını kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Düşüncelerinizi söyleyiniz.
Cevap: Teknolojik eğitim araçlarını kullanırken ihtiyacımız olduğunda, belirli saat aralıklarında, bağımlı olmadan, doğru bir mesafede kullanmalı ve girdiğimiz her sitenin güvenilirliğini sorgulamalıyız.

Eğitim amacıyla kullanılan teknolojik araçlar sosyal hayatınızı nasıl etkiliyor? Örnekler veriniz.
Cevap: Eğitim amacıyla kullanılan teknolojik araçlar bilgiye daha çabuk erişmeyi, zamandan tasarruf etmeyi, daha çabuk iletişim kurabilmeyi sağlar.

Sağlık ve iletişim alanında teknolojik ürünlerin kullanımının toplumsal hayata etkileri ile ilgili verilen kaynak metinleri okuyunuz ve soruları cevaplayınız.

“e-nabız” uygulamasının sağladığı kolaylıklar nelerdir? Örnekler veriniz.
Cevap: E-nabız uygulaması hastane sonuçlarımıza telefonla bile ulaşabilmeyi, hastaneden randevu alabilmeyi, geçmiş kontrollerimi inceleyebiliriz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları İkinci Kitap​

Ulaşım araçlarının yol açtığı hava kirliliğini azaltmak için toplumsal olarak yapılması gerekenler neler olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Araçların egzozlarına filtre taktırabilir, acil olmadıkça toplu taşıma araçları kullanabilir, bisiklet ve elektrikli araçların kullanımı arttırabiliriz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları İkinci Kitap​

Etkinlik​

Yönerge:
Kültür, ekonomi, eğitim, sağlık, iletişim ve ulaşım alanlarından herhangi birini seçiniz.
Seçtiğiniz alandaki teknolojik ürünlerin toplum hayatına etkilerini tartışınız.
Cevap
:
160. sayfa cevapları.jpg

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları İkinci Kitap​

Değerlendirelim​

Aşağıdaki tabloda buluşlar ve teknolojik ürünlerin kültür, ekonomi, eğitim, sağlık, iletişim ve ulaşım açısından toplum hayatına etkileri ile ilgili bazı cümleler verilmiştir. Bu cümlelerin verilen alanlardan hangisi ile ilişkili olduğunu ilgili boşluklara örnekte olduğu gibi yazınız.
Cevap:

162. sayfa cevapları.jpg

Geri