• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Sunu Tasarlanan Bir Ürünün Yatırım ve Pazarlama Süreci - 6. Sınıf Sunu

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
653 Yatırım ve Pazarlama Süreci.jpg

6. Sınıf Sosyal Bilgiler: Tasarlanan Bir Ürünün Yatırım ve Pazarlama Süreci Sunusu

Açıklama:6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersi, "Hayatımızdaki Ekonomi" öğrenme alanı altında yer alan SB.6.5.3. Tasarladığı bir ürün için yatırım ve pazarlama proje önerisi hazırlayabilme kazanımı için hazırlanan bu kapsamlı sunu ile derslerinizi daha etkileşimli hale getirin!
Bu içerik; bir ürünün üretim, dağıtım ve tüketim aşamalarından başlayarak, yatırım projelerinin nasıl hazırlandığını, Ar-Ge ve inovasyon kavramlarını ve stratejik analiz yöntemlerini öğrencilerin seviyesine uygun, bol görsel ve etkinlik desteğiyle sunmaktadır.

Sunu İçeriğinde Neler Var?
Üretimden Tüketime:
Ürünlerin geçtiği temel aşamalar ve ekmek örneği üzerinden detaylı anlatım.
Tasarım ve Aşamaları: Bir problemin çözümüne yönelik ürün belirleme, araştırma, hazırlama, uygulama ve değerlendirme süreçleri.
Ar-Ge ve İnovasyon: Mevcut teknolojileri geliştirme ve yenilikçi fikirler üretme süreçlerinin somut örneklerle anlatımı.
Yatırım ve Pazarlama İlkeleri: Sermaye, hammaddeye yakınlık, iş gücü, ulaşım ve enerji gibi yatırım unsurları; reklam, fiyatlandırma ve ambalajlama gibi pazarlama stratejileri.
Bölgesel Yatırım Örnekleri: Türkiye haritası üzerinden Konya (tahıl), Erzurum (hayvancılık), Antalya (seracılık), Zonguldak (madencilik) ve Kastamonu (kereste) gibi illere özel proje analizleri.
GZFT Analizi: Bir projenin Güçlü ve Zayıf yanları ile Fırsat ve Tehditlerini belirleme tekniği (Örnek: Keçe üretim projesi).

Eğitici Oyunlar ve Etkinlikler:
Sunu sonuna eklenen etkileşimli bölümlerle öğrenmeyi kalıcı hale getirin:
Ben Bilirim Etkinliği: Doğru-Yanlış sorularıyla hızlı pekiştirme.
Kim Bilecek? Etkinliği: Açık uçlu sorularla grup yarışması.
Çıkmış Sorular: Bursluluk ve merkezi sınavlarda sorulmuş konuyla ilgili test soruları.
Çarkı Sosyal: Puanlı ve eğlenceli genel değerlendirme oyunu.
Neden Bu Sunuyu İndirmelisiniz? Görsel tasarımıyla öğrencilerin ilgisini çeken, güncel bilgilerle donatılmış ve MEB müfredatıyla %100 uyumlu bu sunu; hem sınıf içi kullanımda hem de bireysel tekrarlarda büyük kolaylık sağlar.

Anahtar Kelimeler: 6. sınıf sosyal bilgiler sunusu, yatırım ve pazarlama süreci, ar-ge nedir, inovasyon örnekleri, hayatımızdaki ekonomi, GZFT analizi, sosyal bilgiler etkinlikleri, üretim dağıtım tüketim sunum.

Ekli dosyalar

Geri