sosyal bilgiler sınıfı materyalleri

MEVLUTUYANIK

Üye
Üye
İyi günler arkadaşlar.Sosyal bilgiler sınıfında kullanabileceğim sınıfı görsel olarak da sosyal bilgiler sınıfı olarak gösterecek satın alabileceğimiz materyallaer nelerdir? Nerelerden alabilirim?
bir de müdürümüz bu sene mutlaka bir sosyal bilgiler dersi projesi yapılsın diyor? Yaptığınız projeler var mı? Neler önerebilirsiniz?
Not: Sosyal bilgiler afişleri,atatürk köşesi,küre,siyasi ve fiziki türkiye haritası var.bunların dışında neler olabilir.

Yavuz_YILDIZ

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Türk büyükleri satın alabilirsiniz. İnternette kısa bir araştırma yaptınız mı bulursunuz. Sınıfa resimler çizebilirsiniz projeksiyon yardımıyla. Benim sınıfıma geçen yıl iki tane paralel ve meridyenleri gösteren küre modeli çizdim.

Sosyal bilgiler projesi derken neyi kastettiğinizi anlamadım. Konuyu daha ayrıntılı dile getirirseniz bişeyler önerebiliirim.
Geçen yıl TEMA'nın destekleriyle YEŞİL YAPRAK PROJESİ'ne katıldım. İlk yıl geride kaldı. Bu yıl ikinci yıl. Değerlendirme yılı. Proje üreteceğim ve TEMA yetkilileri değerlendirmeye okula gelecekler. MEB bu projeyi geçen yıl onaylamadı ama sonrada onay çıktı. Bu sene ne olur bilmiyorum. İdare ile aram iyi değil. Projeyi fesh etmeyi düşünüyorum.

MEVLUTUYANIK

Üye
Üye

erkan hacam afişleri zaten aldım teşekkür ederim. yavuz hacam projeden kastım ;diğer branşlardaki öğretmenler özellikle de fen ve teknoloji öğretmenleri
>>Yavuz<<' Alıntı:
Türk büyükleri satın alabilirsiniz. İnternette kısa bir araştırma yaptınız mı bulursunuz. Sınıfa resimler çizebilirsiniz projeksiyon yardımıyla. Benim sınıfıma geçen yıl iki tane paralel ve meridyenleri gösteren küre modeli çizdim.

Sosyal bilgiler projesi derken neyi kastettiğinizi anlamadım. Konuyu daha ayrıntılı dile getirirseniz bişeyler önerebiliirim.
Geçen yıl TEMA'nın destekleriyle YEŞİL YAPRAK PROJESİ'ne katıldım. İlk yıl geride kaldı. Bu yıl ikinci yıl. Değerlendirme yılı. Proje üreteceğim ve TEMA yetkilileri değerlendirmeye okula gelecekler. MEB bu projeyi geçen yıl onaylamadı ama sonrada onay çıktı. Bu sene ne olur bilmiyorum. İdare ile aram iyi değil. Projeyi fesh etmeyi düşünüyorum.
yavuz hocam projeden kastım;diğer baranş öğretmenlerinin özellikle de fen ve teknoloji öğretmenlerinin yaptığı gibi ilçelerde yapılacak bilim olimpiyatlarına ,yada ilçe milli eğitim müdürlüğüne sunabileceğim;sosyal bilgileri daha da sevdirecek projeler.Sizin yaptığınız yeşil yaprak projesi gibi. O projenin ayrıntılarını bildirirseniz sevinirim.Yavuz haocam bir de engellilerle ilgili olabilir.Ben diğer sosyal bilgiler öğretmenleri gibi rahat hareket edemiyor bazı şeyleri yapmakta zorlanıyorum.Tekerlekli sandalyede görev yapıyorum;bazen kendimi yetersiz hissediyorum.aslında DTCF mezunuyum oldukça donanımlıyım ama psikolojik açıdan bazen sıkıntı oluyor.Çocuklara daha fazla yardımcı olmak istiyorum hepsi bu.

sonumut23

Çalışkan Üye
Üye

Mevlüt hocam sizin birçok dökümanınızı kullandım hakkınızı helal edin.Bu arada ALLAH yar ve yardımcınız olsun kendinizi yetersiz hissetmeyin inanın ALLAH herşeyin bir kolaylığını verir.