ROTASYON Konusu

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net
Arkadaşlar rotasyon konusu şu anda öğretmenler arasında en çok gündemde olan konuların başında geliyor...Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa bizi bilgilendirebilir mi?...Mesela il içi mi olacak, il dışı mı?...İl içi olacaksa, il dışı isteyenlere bir öncelik verilecek mi?... İl içi olacaksa aynı ilçe içi de bu kapsamda olur mu?...Ayrıca bu konuda arkadaşların fikirlerini de çok merak ediyorum :)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, geçen ay yaptığı açıklamada "10 ya da 12 yıl aynı okulda çalışan bir öğretmen arkadaşımızın başka bir okulda çalışmasını isteyeceğiz" demişti. Buradan kendi bölgesinde rotasyona uğrayacağını anladım. Yaklaşık 800 Bin öğretmen rotasyona uğrayacaktı.

hünkar

Aktif Üye
Üye
ROTASYON Konusu

bizdeki söylenti 8 yıl olacağı ve aynı kurumda değil aynı bölgede 8 yıl çalışan öğretmenlerin kendi eğitim bölgesi dışında görevlendirilecekleri yönünde

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net
ROTASYON Konusu

Sanırım herkes kendi okulunda yeni olduğu için kimseyi ırgalamıyor :)
"Kendi bölgesinde" ya da "eğitim bölgesi"nden ne anlıyorsunuz arkadaşlar...

basar52

Üye
Üye
ROTASYON Konusu

12 eylül itibarıyla bugünkü eğitim sitelerinde öğretmen rotasyonunun 10 yıl aynı okulda çalışan öğretmenlere olacağı ve ilçe içinde olacağı açıklanmış milli eğitimde üst düzey bir yetkili tarafından. bende 10 yılda bir olacağını tahmin ediyordum tahminim doğru çıktı çünkü 8 ve 12 gibi rakamlardanda bahdediyorlardı.