• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Osmanlı'da Hoşgörü : Konu Anlatım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gözde.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gözde.

Mutluyum. *
Üye
Osmanlı Devleti bir imparatorluktu. İmparatorluğun sınırları içinde farklı ırklara ve dini inançlara sahip insanlar yaşardı. Osmanlı Devleti’nde yönetilen halka reaya adı verilirdi. Reaya : Çeşitli din , ırk ve mezheplere sahip topluluklardı. Ancak toplum ırk esasına göre değil inanç ve kültür esasına göre örgütlenmişti. Devlet yönetiminde egemen Müslümanlar olmak ile birlikte Islahat Fermanı’ndan sonra Rumlar , Ermeniler Yahudiler ve Slavlar da yönetimde yer almaya başlamıştır. Bu durum Osmanlı Devleti’nin yönetim ve hoşgörü anlayışını bir sonucuydu.
Osmanlı Devleti : değişik inançlara sahip toplulukları kendi içinde serbest bırakmış , onları Türk nüfusu içinde eritme yoluna gitmemiştir. Osmanlı toplumunda Türkler , Araplar , Acemler , Boşnaklar , Arnavutlar ve Kürtler Müslüman idi. Müslümanlardan başka 3 temel millet daha vardı. Bunlar : Ortodokslar , Yahudiler ve Ermeniler idi. Bu toplulukların birbiriyle çatışmadan yüzyıllarca bir arada yaşatılması , Osmanlı yöneticilerinin adalet ve hoşgörüye dayalı bir yönetim uyguladıklarını göstermektedir.

Osmanlı'da Hoşgörü : Konu Anlatım

Geri