okul başkanlığına sadece şube öğrenci temsilcisi mi aday olabilir?

sosyal-bilgiler

Üye
Üye
arkadaşlar yönetmeliği okudum ama anlayamadım. okul baskanlık seçimlerine sadece sınıf temsilcilerini mi alıyoruz. ben şöyle bir uygulama yaptım. sınıflar temsilcilerini seçtiler. ancak bu temsilcilerden hepsi adaylığını koymadı. ayrıca sınıf temsilcisi dışında bu sınıflardan adaylar da oldu.ya da aynı sınıftan iki aday çıktı mesela. bugun de birinden duydum ki; başkanlık adaylığına sadece sınıf temsilcileri basvurabiliyormus. o zman benim yaptığım seçimlerin hepsi yanlış mı oldu? bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. şimdiden teşekkürler

sonumut23

Çalışkan Üye
Üye

hocam o iş karışık zaten ne olduğu bir türlü belli değil ama benimde bildiğim temsicilerden birisi başkan olabilir yoksa okulda herkes adaylığını kaoyarsa seçimler çok zorlaşır ben sadece temsilcilerden adaylar seçtim

atabey74

Çalışkan Üye
Üye

hocam bende demokrasi ve okul meclisleri yönetmeliğini defalarca okudum. birde ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 97. maddesi sanırım. ama hala içinden çıkabilmiş değilim bu işin. net ve açık değil bazı konular. 2 senedir bu işle uğraşıyorum ama hala anlayamadım
ki
bu karanlık noktaları olan yönetmelikle %100 anlayan çıkacağını da pek sanmıyorum. İKY 97 maddede 678 lerden başkan 45lerden başkan yrd. Seçilir diyor öğrenci kurulu için ama gel gör ki öğrenci kurulu tebliğler dergisinde kaldırıldı ama İKY’de hala yer alıyor ilginçtir. Hadi başkan ve başkan yrd. Seçtik katiplerin seçimi ve işleyişi ayrı bir muamma….
SONUÇ: sen nasıl biliyorsan öyle yap iş karışık :)

sniper_xxx

Üye
Üye

ben 3yıldır başkanı ikinci kademeden başkan yardımcısını da 1. kademeden seçiyorum. bu yaptığım doğruymus o zaman hocam senin dediğine göre:))) ama adaylar hala muallakta değil mi:)))

atabey74

Çalışkan Üye
Üye

owww yeeee diyorum