ÖĞRETMENLERE TAM GÜN MESAİ !

Cumali Güler

zalatar
Moderatör
Geçici görevlendirme ile çalışan birçok yöneticilerin görevlendirmelerinin iptal edilmesi ile başlayan değişim hareketi devam ediyor. Bakanlıkta son günlerde ciddi manada tartışılan en önemli konulardan biriside okulların işleyişi, öğretmenlerin mesaisi ve çalışma sistemi oldu.

Sınıf öğretmenleri haftada 18 saat derse girerek,branş öğretmenleri ise 15 saat derse girerek maaş karşılığı mesai sürelerini tamamlarken, bu saatlerin üzerinde girdikleri her ders için ek ders ücreti almakta idi.Tam gün eğitim veren bir kurumda çalışan öğretmenin günlük mesai süresi 8.30 ile 14.30 arasındaydı ve hafta sonu okullar kapalı oluyordu.

Yapılması düşünülen ve şu sıralar sayın Ömer Dinçer’inde isteği ile milli eğitim bakanlığında gayet ciddi şekilde tartışılan değişiklik,bilinen mevcut çalışma sistemini tamamen değiştirmeyi ve öğretmenlerin sisteminin diğer kurumlarda çalışan memurların mesai ve maaş sistemine dönüştürülmesini hedefliyor.

Yapılması düşünülen değişikliğe göre öğretmenlere ek ders ücreti artık verilmeyecek. Bunun yanında mesai süresi tüm memurların çalıştığı gibi 8.30 – 17.00 saatleri arasında olacak şekilde artırılacak,derslerden sonra 17.00 a kadar kalan süre etütler ve eğitici egzersizler ile öğretmenler tarafından tamamlanacak. Aynı zamanda hafta sonuda öğretmenler vardiyalı sistem çalışarak okulda bulunacak.

Yapılacak bu değişiklikteki esas amacın, öğrencilerin okul imkan ve olanaklarından(spor salonu,bilg teknoloji sınıfı ve laboratuar gibi.) daha fazla faydalanması, öğrencilerin öğretmenlerden gün içerisinde daha fazla faydalanmaları bu sayede daha kaliteli bir eğitim sağlanacağı, öğrencilerin sosyal, sportif ve eğitsel yönden daha çok gelişmesi olduğu düşünülüyor.

Kaynak

orhandemiral

Çalışkan Üye
Üye

Evet sevgili meslektaşım ( ZALATAR),ben de dün böyle bir yazıya rastladım ve ve hatta sizin yaptığınız yoruma benzer bir de mesaj attım siteye(memurlarnet).Gerçekten de eskiden beri öğretmenlerin çalışma saatleri pek çok kişiye dert oluyordu.Ancak unutulan şudur ki uluslararası kuralları da göz ardı edemezsiniz.Biz şu anda içinde bulunduğumuz sözleşmelere göre en az ücrete en çok çalışan öğretmenleriz.Ve haftalık çalışma süremiz aşıldığı zaman önemli sıkıntılar olur.Mesela ben birkaç yıl önce 6 saatlik mesaimden sonra bir dersanede görev aldım kısa bir süre ve dayanamadım.Yani öyle düz memur/çalışan gözüyle bakamazsınız öğretmenliğe.
Ancak şuna varım. İyi bir maaş ve ders dışı zamanlarında okulda yapılacak bazı etkinliklerle tatmin edici bir çalışma düzenlenebilir,kurs /etüd v.b.(özel okullar gibi).
Ama bu iktidar söylediğini yapan bir iktidar ve sanırım bu söylenenlere önümüzdeki süreçte hazır olun bence

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Yapılacak etüd vb. aktiviteler ek ders ile değerlendirilecekse sorun yok...Ama öğretmeni son saniyeye kadar okulda tutma anlayışı çok yanlış...Kaldı ki eve iş götüren tek meslek öğretmenlik iken neden öğretmenlere akşama kadar oturan insan muamelesi yapılır?....

H. AHMET

Aktif Üye
Üye

Dün olduğu gibi bugünkülerde öğretmenlik mesleğini biro da çalışır görünüp akşama kadar bilgisayarda her türlü oyunu oynayıp bir vatandaşın işi olduğu zamanda oyuna o kadara dalıp insanı fark bile edemiyen bir sıradan memuriyet olarak görüyorlarsa tabiki bunlara bu kadar maaş (sözüm ona) veripte birde saat 15:00 de eve gitmikten kurtarıp okulda tutalımki devleti daha iyi kurtaralım anlayışı varsa eğer o zaman bu işler için hiç beklenmesin ve hemen uygulansın derim.

ayþe cerit

Üye
Üye

ben gün içerisinde ilk dört saatimin daha verimli olduğunu kendim gözlemleyebiliyorum. kaldı ki okullarımızın kaçta kaçında bahsedilen salonlar mevcut.benim okulumda geçen yıl arkadaşlar bil.lab.nı kullanamadılar çünkü çöplük oldu bilgisayarlar.ne arayan ne soran var.koşullar uygun olsun tüm öğretmenlerin ülkesinin geleceği olan çocuklara mutlaka daha fazla zaman ayıracaklarından eminim.
hadi hayırlısı..