- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Öğretmenlere Kitap Önerileri
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başta aday öğretmenler olmak üzere, tüm öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla okuması listesi hazırlandı. Öğretmenler için tavsiye edilen kitapların listesi içerisinde 49 kitap yer alıyor.
ÖRNEK KİTAP LİSTESİ
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tavsiye kitap listesi içerisinde yerli ve yabancı yazarlara ait eserler yer alırken gerek öğretmenlik mesleki gerekse de öğrencilere yönelik kitaplar yer almaktadır. Bazı kitapların üniversitelerde öğretmen yetiştirme müfredatlarında yer aldığı MEB yetkilileri tarafından belirtilirken bazı kitapların da Avrupa ülkelerinde öğretmenlere yönelik gelişim çalışmalarında okutulduğu açıklandı.
OKUNMASI GEREKEN KİTAPLAR
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başta aday öğretmenler olmak üzere, tüm öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla okuması listesi hazırlandı. Öğretmenler için tavsiye edilen kitapların listesi içerisinde 49 kitap yer alıyor.
ÖRNEK KİTAP LİSTESİ
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tavsiye kitap listesi içerisinde yerli ve yabancı yazarlara ait eserler yer alırken gerek öğretmenlik mesleki gerekse de öğrencilere yönelik kitaplar yer almaktadır. Bazı kitapların üniversitelerde öğretmen yetiştirme müfredatlarında yer aldığı MEB yetkilileri tarafından belirtilirken bazı kitapların da Avrupa ülkelerinde öğretmenlere yönelik gelişim çalışmalarında okutulduğu açıklandı.
OKUNMASI GEREKEN KİTAPLAR
- Atay, O. Bir Bilim Adamının Romanı, İletişim Yayıncılık
- Ayverdi, S. Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız, Kubbealtı Neşriyat
- Bal, M. A. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Meşhurların Okul Anıları, Pegem A Yayınları
- Başgil A. F. Gençlerle Başbaşa, Yağmur Yayınları
- Brockman, J. Meraklı Zihinler: Bir Çocuk Nasıl Bir Bilim İnsanı Olur? TÜBİTAK Yayınları
- Carter F. Küçük Ağacın Eğitimi, SAY Yayınları
- Covey, S. R. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, Varlık Yayınları
- Enç, M. Bitmeyen Gece, Ötüken Neşriyat
- Freire, P. Ezilenlerin Pedagojisi, Ayrıntı Yayınları
- Gaarder, J. Sofie’nin Dünyası, Pan Yayınları
- Gaspıralı, İ. Eğitim Yazıları, Ötüken Neşriyat
- Gatto, J. T. Eğitim-Bir Kitle İmha Silahı, EDAM Yayınları
- Glasser, W. Başarısızlığın Olmadığı Okul, Beyaz Yayınları
- Goleman, D. Duygusal Zekâ ,Varlık Yayınları
- Gulbenkian Komisyonu Sosyal Bilimleri Açın: Sosyal Bilimlerin Yeniden Yapılanması Üzerine Rapor, Metis Yayınları
- Güntekin, R. N. Acımak, İnkılap Kitabevi
- Holt, J. Çocuklar Neden Başarısız Olur? Beyaz Yayınları
- Illich, I. Okulsuz Toplum, Şule Yayınları
- İzzetbegoviç, A. Doğu ve Batı Arasında İslam, Klasik Yayınları
- Kâğıtçıbaşı, Ç.& Cemalcılar, Z. Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar: Sosyal Psikolojiye Giriş, Evrim Yayınları
- Kan, Ş. H. Mahrem Macera, Özgün Yayıncılık
- Kant, I. Eğitim Üzerine, İz Yayıncılık
- Kara, İ. & Birinci,A. Bir Eğitim Tasavvuru Olarak Mahalle/Sıbyan Mektepleri, Dergâh Yayınları
- Karabekir, K. Çocuk Davamız, Yapı Kredi Yayınları
- Karakoç, S. Hızır’la Kırk Saat, Diriliş Yayınları
- Karakoç, S. Diriliş Neslinin Amentüsü, Diriliş Yayınları
- Khan, S. Dünya Okulu: Eğitimi Yeniden Düşünmek, Yapı Kredi Yayınları
- Kültür ve Turizm Bakanlığı Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Beş Şehirli Örnek Kişilikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları
- Leitch, T. Wikipedia U: Dijital Çağda Bilgi, Otorite ve Liberal Eğitim, Hece Yayınları
- Louv, Richard Doğadaki Son Çocuk, Tübitak Yayınları
- McCourt. F. Öğretmen ,Altın Kitaplar Yayınevi
- Moulin D. Eğitici Tolstoy, Hece Yayınları
- Needham, J. Doğunun Bilgisi Batının Bilimi, MAB
- Özdenören, R. Kafa Karıştıran Kelimeler, İz Yayıncılık
- Özel İ. Üç Zor Mesele, Tiyo Yayınları
- Özemre, A. Y. Galatasarayı Mekteb-i Sultani’sinde Sekiz Yılım, Kubbealtı Akademi Yayınları
- Pennac, D. Okul Sıkıntısı, Can Yayınları
- Petrov, G. Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Hayat Yayınları
- Rancier, J. Cahil Hoca, Metis Yayınları
- Rose T. Ortalamanın Sonu, Paloma Yayınları
- Rousseau, J. J. Emile, Kilit Yayınevi
- Safa, P. Eğitim-Gençlik-Üniversite, Ötüken Neşriyat
- Sezgin, F. Bilim Tarihi Sohbetleri, Timaş Yayınları
- Strogatz, S. Arkadaşlığın Matematiği, Tübitak Yayınları
- Tahir, K. Bozkırdaki Çekirdek, İthaki Yayınları
- Topçu, N. Türkiye’nin Maarif Davası, Dergâh Yayınları
- Toros, H. Asya’nın Kandilleri, Hece Yayınları
- World WatchEnstitüsü Dünyanın Durumu 2017 Yeryüzü Eğitimi: Değişen Gezegende Eğitimi Yeniden Düşünmek, Türkiye İş Bankası Yayınları
- Zorlutuna, H. N. Benim Küçük Dostlarım, Timaş Yayınları