Öğretmenler Yıl Sonunda Transfer Olacak

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Milli Eğitim 4+4+4 ile başladığı okul dönüşümlerinde yıl sonunda radikal bir adım atacak.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Kayseri gibi büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde İl Milli Eğitim Müdürlükleri kurdukları komisyonlarda okul çeşitlerini ve ilçelerin belirlediği plan ve türler kapsamında okulları netleştirerek ve yıl sonunda şartları müsait olan her okulda tekli eğitime geçmeyi hedefliyor.

Bunun için yıl sonunda eğitim bölgelerinde ikili eğitim yapan yani ilkokul olarak belirlenmiş ancak bünyesinde hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerini barıdnıran ya da ortaokul olarak belirlenmiş ancak bünyesinde hem ortaokul hem de ilkokulu barındıran okullardan tekli eğitime geçisi mümkün olan okullar arasında öğrenci ve öğretmen transferi yapılacak.

Öğretmenler norm kadrolarıyla birlikte aynı eğitim bölgesindeki en yakın ilkokula veya ortaokula branşına göre nakledilecek.

Ardından da öğrenciler nakledilecek.

Okullar önümüzdeki yıldan itibaren belirlendiği türde tekli eğitim ve öğretim yapacaklar. Hem ortaokul hem ilkokul öğrencileri bünyelerinde barınmayacak. Şartları tutmayanlar ise en asgariye indirilerek ikili eğitime devam edecekeler ya da çok kalbalık okullarda belirlendiği türde ilk ya da ortaokul ne ise ikili eğitim yapacaklar.

kamudanhaber.com

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

10 gundur sendikacıalrın konuştuğu yolda adım atılmış gibi görünüyor.Sanırım en mantıklısı bu yoksa atama yolu ile okul değiştirecek olsa idik çok buyuk sıkıntılar çıkacağı kesindi. Gerçi bunda bile net bir durum yok olan yine bize ve öğrencilere olacak

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Bunda da mağdur olanlar olacaktır. Ancak en az mağduriyet bu şekilde olur diye düşünüyorum.

Şeyhmus Yüce

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Bu işin neresinden tutsan elinde kalıyor. Örneğin başarılı ve imkanları olan bir okulda öğretmenlik yapan birinin okulu ilkokul olursa ve bu durumda en yakın ortaokula transfer olursa ve bu okulda başarısı düşük, imkanları az olan bir okulsa o zaman bu örnekteki kişi için mağduriyet var demektir. Kişi dava açıp istediği okula gitme şansını arayacaktır ve büyük ihtimalle kazanacak ve bu sefer de başka mağduriyetler ortaya çıkacaktır. Kısacası en güzeli ve 4+4+4 olmamalıydı. Amaç din öğretimi ve İmam Hatipse eğer, her ilçeye bir tane İmam Hatip açılacaktı ve diğer okullar aynen devam edecekti. Tabi 4+4+4'e tamamen karşı değilim, örneğin 5.sınıflara Branş öğretmenlerinin girmesi iyi ancak tepeden inme bir şekilde olması ve tedbirlerin alınmaması çözüm yerine problemleri beraberinde getirdi. Neyse yazılacak çok şey var ama zaman en iyisi bakalım ne olacak.

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Bir karmaşa ve kargaşa yaşanacağı, bir çok arkadaşın ve öğrencinin ve ailenin mağdur olacağı kesin...Hayırlısı olsun diyelim...Yapacak bir şey yok...