Öğretmeni bir gün hatırlamak…

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net
Yılın 364 günü öğretmenin en küçük hatasını ( gerçek olup olmadığına bakmadan ) sürmanşetten veren medyanın, bugün “öğretmen borç batağında” diye haber yapmasını;

Öğretmeni sadece 24 Kasım’da 12 Eylül darbesinin hatırına hatırlayan siyasilerin göstermelik laflar etmesini;

Yolda gördüğünde adamdan sayıp selam bile vermeyen insanların, bugün öğretmenler gününü kutlamalarını;

Öğretmenin gününü kutlarken bile, öğretmenleri, karanlığa ve aydınlığa çağıranlar diyerek ayıranları ve karanlıktan İslam’ı kastedenleri;

Öğretmeni ve öğretmenliği aşağılık bir iş ya da meslek gibi görüp; öğretmenin yüzüne karşı “hiçbir şey olamasa bari öğretmen olsun” diyen zihniyeti;

Sair zamanlarda öğretmeni canından bezdiren, her türlü saygısızlığı yapan öğrencinin, bir gün “adet yerini bulsun” diye gün kutlamasını;

Eğitimi zorunlu hale getirip, herkesi profesör yapacağını zanneden eğitim sisteminin öğretmeni çoban gibi, dadı gibi görmesini;

Çocuğunu tanıma zahmetinde bulunmayıp, öğretmenin elinde sihirli değnek var sanarak, sadece çocuğu okula göndermekle her şeyin hallolacağını sanan bakış açısını;

Öğretmeni ve öğretmenliği itibarsızlaştırıp, can güvenliği bile olmayan bir meslek haline gelmesine sebep olanları…

KINIYORUM…

Zeki Doğan

http://doganzeki.wordpress.com/2013/11/23/ogretmeni-bir-gun-hatirlamak/

Fatihmustafa

Üye
Üye

hocam çok güzel yamış duygularımıza tercüman olmuşsunuz.

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Teşekkür ederim hocam, keşke bunlar gerçek olmasaydı da ben güzel yazmış olmasaydım...

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Bugün çelenk töreni için sabahın 8'inde kalktık gittik...Okul müdürleri haricinde ne bir yetkili var ne de bir açıklama...İstiklal Marşını okuyup dağıldık...
Öğretmenin değeri bu kadar işte :(