Lütfen yardım edin...! Haritalar konusunda yardım İstiyorum...!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dracan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dracan

Yeni Üye
Üye
Sayın arkadaşlar meslekte daha yeniyim.Okul müdürümüz saolsun çocukların öğrenmeleri için elinden gelen desteği veriyor.Bende elimden geldiğince çaba sarfediyorum.Ancak köy okulu olduğumuz için projeksiyonumuz falan yok.Bir tane tepegözümüz var onunda çalışıp çalışmadığı meçhul ??? Bu yüzden görsel kullanamıyorum pek.Kendi yaptığım etkinlikler ve dilsiz haritaları kullanıyorum.Kitaplardaki haritalarıda anlatmak için tahtaya çizmek zorunda kalıyorum.Müdür bey haritamız var dedi fakat ben haritalara bakınca hayal kırıklığına uğradım.İçlerinde sağlam olanlar var ancak tarih haritamız hiç yok denecek kadar az.Sorunumda burda ortaya çıktı.Daha önce bir okulda olması gereken harita arşivi konusunda bir çalışma yapmadım, yapanıda duymadım.İnternette araştırmama rağmende bulamadım.Ben sizden bu konuda yardım istiyorum.Bir okulda ne tür haritalar olmalı, varsa bir yerlerde bir liste ya da sizde varsa yapılmış bir liste, burdan bana yazarsanız en azından o liste üzerinden eksik olan kullanılamayacak durumda olan haritaları isteyeblirim.

İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim...!

Hocam 6,7 ve 8. sınıftaki konuları dikkate alarak kendiniz de bir harita arşivi çıkarabilrsiniz
Örneğin 6. Sınıflarda
Dünya iklimler haritası
Türkiye İklimler haritası
Anadolu medeniyetleri haritası
Mezopotamya medeniyetleri haritası (Direk belki böyle harita bulmak zordur ama ilk çağ medeniyetleri hairtası da geçerli sayılır)
İslamiyet Öncesi Türk Devletleri Haritası
Türk İslam Devletleri Haritası
İslamiyetin Doğuşu Haritası
İslamiyetin Yayılışı haritası (Dört Halife dönemi, Emeviler Dönemi ve Abbaisler dönemi haritaları)
Türkiye Tarım Haritası
Türkiye Madencilik Haritası
Türkiye Sanayi Haritası
Türkiye Tursimz Haritası
Tükiye Hayvancılık Haritası
Türkiye Orman Dağılımı Haritası

7. sınıflarda ve 8. sınıflarda buna benzer bir tasnif yapabilrsiniz. Ancak bir yayınevine bağlı set alırsanız set içinde gereksiz haritalar olacaktır.
Asılında İnternet ortamında bulunan güzel ve çözünürlüğü yüksek haritaları Özalitçilere basıtırı ve çerçeveletirseniz daha kullanışlı olur. Ancak fiyatı biraz daha pahalı olabilir.

Lütfen yardım edin...! Haritalar konusunda yardım İstiyorum...!

Teşekkürler sayın hocam :) Söylediğiniz gibi yapayım en iyisi...

Geri