I. Dönem Performans Ödevleri

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Sosyal Bilgiler 6, 7 İnkılap Tarihi 8. sınıf performans ödevleridir
Paket içinde
6. Sınıf Türkiye'de Görülen İklimler Haritası çizme ödevi
7. Sınıf Haçlı Seferlerini tanıtan bir Afiş/Pano yapımı, Osmanlı Devletindeki Divan-ı Hümayun ile ilgili Afiş/Pano yapımı ödevi
8. Sınıf Kurtuluş Savaşında Cepheleri Haritası,
Kurtuluş yolu haritası
Mondros Ateşkes Anlaşması sonrası işgalleri gösteren harita
Sevr Anlaşmasına göre Osmanlı haritasını çizmeödevlerinden oluşmaktadır

Paket için performans ödevi yönergesi, derecelendirme ölçekleri ve sınıf bazında değerlendirme tabloları mevcuttur.
Bu paket sene başındaki yapılan Zümre Toplantısında alınan kararlara uygun olarak hazırlanmıştır.

Konular klasikleşmiş konulardır. Daha yaratıcı çalışmalar yapılabilir. Ancak bizi asıl zorlayan işin evrak kısmı olduğu için bu şekilde br çalışma yapılmıştır.

Ekli dosyalar

• I. Dönem Performans Paketi.rar
    45.1 KB · Görüntüleme: 1,882

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com

müfettişler bu konuya birşey demediler mi hocam? bizde öğrenci sayısı kadar performans ödevi olacak demişler. ben de o kadar bulmak imkansız dedim 10'ar tane farklı ödevi astım sınıflara. seçmelerini istedim. birçok öğretmen 30'ar performans ödevi bulup astılar sınıflara seçmeleri için.

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Müfettişler toplu değerlendirme tablosunu istiyorlar. Bu yüzden zümre kararlarında değişik ödevler belirlememize rağmen ölçeği aynı olan konuları öğrencilere vermek gerekiyor.
Örneğin bir pano yapma görevi ile bir maket yapma görevinin derecelendirme ölçekleri aynı olmadığı için tek bir değerlendirme ölçeği ile sınıfı toplu olarak gösteremiyoruz. Mecburen aynı derecelendirme ölçeğini kullanabilecek konular vermekteyiz.

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com

müfettişler arasında da bir birlik yok. bizde de herkese yetecek kadar ödev bulmanız gerekiyor diyor. sayısı nedir dediğimizde sınıf 30 kişiyse 30 farklı ödev olacak diyorlar. ben 10 tane astım. istediğinizi seçin dedim. genel olarak 2-3 ödev seçildi zaten. sorarsa ben astım onlar bunları seçti diyeceğim. bakalım hayırlısı. puanlama işi dediğiniz gibi çok uğraştıracak. zaten günümüzde evrakların iyi olduğu zaman en iyi öğretmen oluyorsun.

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

ödev vermede sıkıntı yok ama puanlamayı tek tek yapmak ve ödev sürecini kontrol altında tutmak özellikle de bizim gibi köyde çalışan öğretmenler için çok zor bir de taşımalı oldu mu grup ödev veremiyorsunuz