- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Bu videomuzda, toplum yaşamımızın temel taşı olan Demokrasi ve Cumhuriyetin temel niteliklerini detaylı bir şekilde inceliyoruz. Bir yönetim biçimi olarak Cumhuriyetin sunduğu imkanlar nelerdir? Demokrasiyi diğer yönetim biçimlerinden ayıran temel ilkeler nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını bu videoda bulacaksınız.
Videoda Neler Öğreneceksiniz?
Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın! Eğitim içeriklerimizden anında haberdar olmak için kanalımıza abone olabilir ve bildirimleri açabilirsiniz. Videoyu beğendiyseniz "Beğen" butonuna basmayı ve görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin!
#Demokrasi #Cumhuriyet #SosyalBilgiler #MilliEgemenlik #HukukDevleti #Laiklik #Vatandaşlık #Eğitim #KonuAnlatımı #5Sınıf
- Demokrasinin Temel İlkeleri: Milli egemenlik, hürriyet, eşitlik, siyasi partiler ve çoğulculuk kavramları.
- Cumhuriyetin Nitelikleri: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda yer alan; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti ilkelerinin ne anlama geldiği.
- Vatandaşlık Hak ve Sorumlulukları: Demokratik bir toplumda birey olmanın getirdiği haklar.
- Katılım Hakkı: Seçme ve seçilme hakkının önemi.