Değişen hiç bir şey yok :(

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net
M.Kemal'in Samsun'a Çıkışı
Havza Genelgesi
Amasya Genelgesi
M.Kemal'in Askerlikten İstifa Etmesi
Erzurum Kongresi
Sivas Kongresi
Amasya Görüşmeleri
Temsil Kurulu'nun Ankara'ya Gelmesi

MEB bu konuları 2 ders saatinde yani 80 dakikada işlememi istiyor...Yani her konuya 10 dakika düşüyor...Konuyu okutmaya kalksam, zaten dersin yarısı gidecek...Okutmasam, konu okunmadan ders işlenir miymiş...Sadece not tuttursam bile bu zaman bana yetmez...
Şimdi... Ben bu konuları bir ders saatinde de işlerim...Ama öğrenci anlar mı?...Sınavda başarılı olur mu?...Verilmesi gereken kazanımları edinmiş olur mu?...Sonra da 5 saatlik ders ile 2 saatlik dersten eşit sayıda soru sor ve öğrencinin başarılı olmasını bekle...
Ah, ahhh...

seckowtr

öğreten olmanın huzuru
Üye
Web sitesi
koserenet.tk

Zeki hocam kesinlikle keşmekeşte kaldık. Kalvuz kitabı yazan arkadaşa burdan selam olsun. Bikerede yaxdığı kitapla ders işlemeye çalışsın diye bizim okula cağırasım var kendisini. Ya bu kadar mı ne yaptığından habersiz olur insan.

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Maalesef hocam, o kadar çok sorun var ki...Üstelik Netbil Kılavuz kitabında bu konular Ekim ayında işlenip bitirilecek gibi plan yapılmış...İnanmayan arkadaşlar baksın...Kurban Bayramı da planda gösterilmemiş...

sidar59

Üye
Üye

kesinlikle doğru tespit,süre az konu çok,sınav yaklaşıyor,en azından ders saati 3 olsa veya müfredat azaltılsa....

SYLAR

Unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
Üye
Unutulanlar dışında, yeni bir şey yok :(

Arkadaşlar ders satimiz 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 3 ten 2 ye düşürüldü ve biz her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz bu yıl Kasımın sonunda yapılacak 1. Merkezi sınavdan dolayı, her zamankinden daha zor bir durumla karşı karşıyayız, İlk iki üniteyi iki elimiz kanda bile olsa bitirmek şart. Ortada büyük bir sorun var ve ben Bakanlıktan umudumu çoktan kestim, sorunu çözmek için aklıma üç beş şey geliyor ancak çözüme ne kadar katkısı olur, tartışılır.

1-Okulda işlenen her konuyu evde tekrarlamaları gerektiğini öğrencilere ısrarla söylemek.
2-Her hafta öğrencilere 1 yapraklık konu özeti dağıtmak, onlara bu konu özetlerini evde muhakkak okumaları gerektiğini defalarca söylemek.
3-T.C. İnkılap Tarihi ve Ata. dersi 1. Performans Görevinde ilk iki üniteyle ilgili özet çıkarmaları istenebilir, Ödevler Kasım ayının son haftasından önce muhakkak toplanmalı.
4-Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi dersinin 1. dönem Performans Görevinde de, İnkılap Tarihinin İlk İki ünitesiyle ilgili 60 veya 80 soruluk soru bankası hazırlamalarını isteyebiliriz, soruları kendileri hazırlamalı, herhangi bir kaynaktan soru almamalı, arkadaşlarıyla soru alış verişi yapmamalılar.
5-Kasım Ayının son haftasından önce, biz ilk iki üniteyi içeren bir yazılı yaparak, öğrencilerin bu konulara daha aşina olmasını sağlayabiliriz.

Öğrencilerimin çoğu üşengeç ve ders çalışmayı pek sevmediklerinden dolayı, yukardaki maddelerin ne kadarı başarılı olur bilemem, fakat benim vicdanım rahat olacak ve elimden geleni yaptım diyebileceğim.