1-(1.Öğrenci : .................................. ) Gelibolu da şubat göz kırpıyor kırlara Baharın kokusu taze damlıyor çayırlara Altın ışıklarla güneş, yayılıyor sırtlara 2-(2.Öğrenci: .................................. ) Çise düşmüş tomurcuk tomurcuk toprağa Bin bir renkte benekler, titreşiyor şafağa Çanakkale’m uyanıyor en soylu bir bahara 3-(1. grup ) Andolsun tan yeri ağarırken sabaha 4- (2. grup ) Andolsun yağmur yağdıran semaya 5-(4 lü grup ) Mavi göğün altında aşıp tüm ufukları Uçtan uca, adım adım dolaşıp, tüm yurtları Göğsümde ki imanla tutuşan umutları Meşale diye tuttum da geldim Dikmek için yer ararken sancağımı Dolaştırıp yeryüzünde işaret parmağımı Anadolu burçlarına dikip al bayrağımı Diz kırıp toprağına, “işte vatan!” dedim 6-(3.Öğrenci: .................................. ) Homurdanıyor gibi korkunç hayaletler Soluklanıyor kıyıda demirden devler Bir kez daha birleşiyor en zalim bilekler 7-(4.Öğrenci: .................................. ) Ateş püskürtüyor görkem dolu demirler Mabedime uzatmış, hortumunu yine filler Yarışıyor cehennemi bölüşmek için iblisler 8-(Tüm) Yazıklar olsun kibirden cisim giymiş putlara Yuh olsun ateş ve kan için yarışan nemrutlara 9-(5.Öğrenci: .................................. ) Geldiler sahte hülyalar ve kibirli düşlerle Istırap taşıyan ellerde, kap kara ölümlerle Bütün sükûneti çılgına çeviren gürültülerle 10-(6.Öğrenci: .................................. ) Türkün toprağına destursuz el uzattın Sen ey yabancı, yanlış limana demir attın 14-(4 lü grup ) Maskeler indirdim sahte yüzlerinden Perdeler kaldırdım sırlar üzerinden Namertlik yol ararken surlar üzerinden Beri durun! Çanakkale son liman dedim 11-(7.Öğrenci: .................................. ) Arınmamış yüreklerle çıkılamaz karşıma Abdestsiz hangi ayak basacak toprağıma Eğilmeden giremez hiç bir baş vatanıma | 12-(8. Öğrenci: .................................. ) Kibirli alınları yere eğdiren imandır bu Adımına dikkat et, toprak değil vatandır bu En zalim bileklerin büküldüğü andır bu 13-(9. Öğrenci: .................................. ) Saf saf dizildik, tabyalara imanımızla Yeni bir şaheser yazmak içi al kanımızla İmanımın gereğidir çarpışmak, hayâsızla 14-(Tüm ) And olsun saf saf duranlara Selam olsun göğüs göğüse çarpışanlara 15-(4 lü grup ) 18 Mart 1915, zalime hüsran düştü Boğazda mağlup olan düşman düştü O gün gökten yağmur değil kan düştü Toprağa cemre diye binlerce can düştü 16-(10. Öğrenci:.................................. ) Şehitlik sırasını önden kapmak için yarışanlar Ey melek olup göklere süzülen canlar Yücelerden gelen o büyük çağrıya koşanlar 17-(Tüm ) Selam olsun soluk soluğa koşanlara... 18-(11. Öğrenci: .................................. ) Okşayıp başına, taç örsün çiçeklerden melekler Ve öpsün yüreğinin en güzel yerinden gökler Koro (Şehidim rahat uyu) 19-(11. Öğrenci: .................................. ) Çiçekler koymak için kabrimde arama na’şımı Başını kaldır gökyüzüne bak orada görürüsün, Haktan başka kimseye eğilmeyen başımı 20-(12. Öğrenci: .................................. ) Çanakkale aşk ve nefretin vuruştuğu meydan Ey en görkemli kalemlerle yazılmış destan Gök kubbende asılı, perçinlenmiş hatıran 21-(Tüm ) Andolsun kaleme ve yazdıklarına Yemin olsun şiddetle söküp çıkaranlara 22-(4 lü grup ) Ben ki hamurumu bin bir ıstırapla yoğurdum Nice yüzyıl her fırtınaya set gibi durdum Kınalı kuzularıma al al kınalar vurdum Anadolu’m yiğitler doğuran analar yurdum Son kalesi ki direncin fırtınalar deviremez Varsın yaklaşsın yaklaşmakta olan Mademki tepeden tırnağa sevdayım Çanakkale geçilmez, geçilemez Ali AKPINAR 02/03/2024 |