- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Beyazay Kulübü İç Tüzüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda okullarda kurulan kulübün işleyişini, amaçlarını, üye sorumluluklarını ve yürütülecek faaliyetlerin çerçevesini belirleyen temel resmi evraktır.
Bu başlık altında, okulunuzda kuracağınız veya yürüttüğünüz Beyazay Kulübü çalışmaları için doğrudan kullanabileceğiniz örnek iç tüzük metnini paylaşıyoruz. Hazırlanan taslak; engellilik konusunda toplumsal farkındalık oluşturma, empati geliştirme, erişilebilirlik ve okul içi sosyal sorumluluk projelerini mevzuata uygun şekilde yürütmenize yardımcı olur.
Meta Açıklaması (Meta Description - 150-160 Karakter):
Bu başlık altında, okulunuzda kuracağınız veya yürüttüğünüz Beyazay Kulübü çalışmaları için doğrudan kullanabileceğiniz örnek iç tüzük metnini paylaşıyoruz. Hazırlanan taslak; engellilik konusunda toplumsal farkındalık oluşturma, empati geliştirme, erişilebilirlik ve okul içi sosyal sorumluluk projelerini mevzuata uygun şekilde yürütmenize yardımcı olur.
İç Tüzük İçeriğinde Neler Yer Alır?
- Kulübün Adı ve Amacı: Engelli bireylerin sosyal hayata katılımı ve okul ortamında farkındalık yaratmaya yönelik hedefler.
- Üyelik Şartları ve Görevleri: Kulüp danışman öğretmeni, kulüp başkanı, yönetim ve denetim kurulunun görev dağılımı.
- Toplantı ve Karar Süreçleri: Kulüp genel kurulunun toplanma zamanları ve karar alma usulleri.
- Faaliyet Alanları: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve dönem içi yürütülecek sosyal sorumluluk etkinlikleri.
- Evrak ve Dosyalama Düzeni: Kulüp karar defteri, yıllık çalışma planı ve sosyal etkinlik takip formlarının tutulma esasları.
Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Evrakla ilgili soru, görüş ve önerilerinizi bu konu altından paylaşabilirsiniz.İndirme Bilgisi: Aşağıdaki ekten Beyazay Kulübü İç Tüzüğü dosyasını Word (.docx) veya PDF formatında indirebilir, okulunuzun ve öğrenci seviyenizin gereksinimlerine göre kolayca düzenleyebilirsiniz.
Meta Açıklaması (Meta Description - 150-160 Karakter):
Anahtar Kelimeler (Tags):beyazay kulübü iç tüzüğü, okul beyazay kulübü tüzük örneği, sosyal etkinlikler beyazay kulübü, beyazay kulübü yıllık planı ve evrakları, kulüp iç tüzük örnekleri mebMEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne uygun Beyazay Kulübü iç tüzüğü örneği. Kulüp amaçları, yönetim kurulu görevleri ve tüzük indirme bağlantısı burada.