Benim Hocam Yayınları 8. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları – 3. Senaryo” örneği aşağıdadır 
2025-2026 8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları Yayında! 
Sevgili öğretmenler ve öğrenciler,
Güncel Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan bu yazılı sınav örneği; öğrencilerin tarihsel süreçleri yorumlama, neden–sonuç ilişkisi kurma, analiz yapma ve tarih bilinci geliştirme becerilerini ölçmeye odaklanmaktadır.
Sınavın Kapsadığı Konular:
6 adet açık uçlu, senaryo temelli soru
Neden-sonuç odaklı ve yorum becerisi ölçen yapı
TYMM kazanımlarına tam uyumlu
Amaç:
#İnkılapTarihi #8Sınıf #TYMM #YazılıSoruları #SenaryoTemelli #MustafaKemal #Mondros #BirinciDünyaSavaşı #OsmanlıDevleti #Eğitim #SınavHazırlık #BenimHocamYayınları #Tarih

Sevgili öğretmenler ve öğrenciler,
Güncel Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan bu yazılı sınav örneği; öğrencilerin tarihsel süreçleri yorumlama, neden–sonuç ilişkisi kurma, analiz yapma ve tarih bilinci geliştirme becerilerini ölçmeye odaklanmaktadır.
Sınavın Kapsadığı Konular:
- Avrupa’daki gelişmelerin Osmanlı Devleti üzerindeki etkileri
- Mustafa Kemal’in gençlik ve askerlik yılları
- Birinci Dünya Savaşı’nın nedenleri ve Osmanlı’nın savaştaki durumu
- Mondros Ateşkes Antlaşması’nın sonuçları

Amaç:
- Öğrencilerin tarihsel süreçleri anlayıp yorumlamalarını sağlamak
- Mustafa Kemal’in liderliğini ve dönemin koşullarını kavratmak
- Yazılı sınavlara nitelikli bir hazırlık materyali sunmak.
#İnkılapTarihi #8Sınıf #TYMM #YazılıSoruları #SenaryoTemelli #MustafaKemal #Mondros #BirinciDünyaSavaşı #OsmanlıDevleti #Eğitim #SınavHazırlık #BenimHocamYayınları #Tarih