• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Atatürkün Türk Milletine Bıraktığı Eserler (Ders Destek Kitabı 207-208) Cevapları

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye
ATATÜRK’ÜN TÜRK MİLLETİNE BIRAKTIĞI ESERLERİ

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 207​

Soru: Atatürk’ün “En büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir.” sözünden ne anladığınızı açıklayınız.

• Cevap: Bu sözle Atatürk, en önemli başarısının Türk milletine kazandırdığı Cumhuriyet olduğunu anlatmıştır. Cumhuriyet, halkın özgürce yönetime katıldığı en değerli mirasıdır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 208​

Etkinlik

Soru: Atatürk’ün eserlerinden birini inceleyiniz. İncelediğiniz eserin içeriği hakkında bir sunum hazırlayarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

• Cevap:
Sunum Konusu: NUTUK

1. Giriş:

Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk’ün 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde okuduğu çok önemli bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu ve bu süreçte yaşanan olayları ayrıntılı bir şekilde anlatır. Atatürk, Nutuk’u gelecek nesillere ders olması için yazmıştır.

2. Gelişme:

Nutuk’ta Millî Mücadele’nin hangi şartlarda başladığı, halkın nasıl örgütlendiği ve Türk milletinin birlik içinde emperyalist güçlere karşı nasıl kazandığı anlatılır. Atatürk, bu süreçte karşılaştıkları zorlukları ve bazı kişilerin milli mücadeleye zarar veren davranışlarını da açıkça belirtir. Ayrıca Cumhuriyetin ilanı, yapılan devrimler ve Türk milletinin çağdaşlaşma yolundaki hedefleri üzerinde durur. Eserin sonunda yer alan Gençliğe Hitabe bölümünde ise Atatürk, Türk gençliğine Cumhuriyeti koruma ve yaşatma görevini verir.

3. Sonuç:

Nutuk, sadece bir tarih kitabı değil, aynı zamanda bir rehberdir. Atatürk bu eserle Türk milletine geçmişini öğretmiş, geleceğini nasıl koruması gerektiğini göstermiştir. Nutuk, bağımsızlık, vatan sevgisi ve millî birlik duygularını güçlendiren ölümsüz bir eserdir. Bu nedenle her Türk genci Nutuk’u okuyup anlamalı ve onun ışığında ülkesine sahip çıkmalıdır.

Geri