• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Atatürkçülük- Boşluk Doldurma

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
8-B Fatih Bilgi

Atatürkçülük kişi hak ve -------------- önem verir.
Hürriyetlerine
Kitap okumayı çok seven bir lider olan -------'ün zengin bir kütüphanesi vardı.
Atatürk
Atatürk'ün düşünce sistemindeki siyasi güç kavramı , her şeyden önce ------ iradesine dayalıdır.
millet
Cumhuriyetçilik diğer ------- ile iç içedir.
ilkeler
Anayasa'mızın birinci maddesinde "Türkiye Devleti bir ----------'tir."
Cumhuriyet
Atatürk, Cumhuriyeti Türk ---------- emanet etmiştir.
gençliğine
Atatürk'ün milliyetçilik ilkesi, -------- esasına dayanmaz.
ırkçılık
Çeşitli işletmeler ve demir yolları ------------- satın alarak millileştirilmiştir.
Yabancılardan
Aşar Vergisi'nin kaldırılması, Atatürk'ün_ _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesi ile ilgilidir
halkçılık

Herkesin vicdan ve dini düşünce özgürlüğüne sahip olması Atatürk'ün_ _ _ _ _ _ _ _ ilkesinin bir gereğidir.
laiklik

Laiklik, devlet düzeninin ve hukuk kurallarının dine değil akıl _ve_ _ _ _ _- dayandırılmasıdır.
bilime

Bir ulusun, ulusal hedeflerine ulaşabilmek amacıyla kullanabileceği maddi ve manevi kaynakların tümüne_ _ _ _ _ denir
Milli güç

Atatürkçülük, Türk milletini ------ uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı amaçlar.
Çağdaş

Türkiye'nin coğrafi konumu milli gücün temel unsurlarından biri olan _ _ _ _ _ _ Güç'ün önemini daha da arttırmıştır.
askeri

Halkçılık ilkesine göre, hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Milletin bütün fertleri _ _ _ _ _ önünde eşittir.
Kanun

_ _ _ _ _ kültürel, güç bir ülkenin bilim, sanat ve diğer alanlarda gelişmesini doğrudan etkileyen bir unsurdur
sosyo)
Devletçilik, temel anlamıyla devletin _ _ _ _ _ _ _ _ _ hayatın içine girmesidir
Ekonomik

Türk kültürünün çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarılması amacıyla temel esasları Atatürk tarafından
belirlenen; devlet hayatına, fikir hayatına, ekonomik hayata ve toplumun temel kurumlarına ilişkin fikir ve ilkelere_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ denir
Atatürkçülük

Devletin gücünü milletten alması ve devlet politikalarının millet iradesine göre belirlenmesi ------ güçtür
Siyasi

Yeraltı ve yer üstü kaynakların verimli şekilde kullanılmasına _ _ _ _ _ _ _ _ Güç denir
ekonomik

Halkın eğitimli ve bilinçli olmasına _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ denir.
sosyokültürel güç

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilke olarak kabul ettiği, güç aldığı düşünce sistemi_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _’tür.
Atatürkçülük

Ulusal bağımsızlık_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ nin bütünleyicisidir
Milliyetçilik İlkesi

Ser'iye ve evkaf vekaletinin kaldırılması _ _ _ _ _ _ _ ilkesinin bir gereğidir
Laiklik

Aşar vergisinin kaldırılarak çiftçi kesiminin rahatlatılması _ _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesinin bir sonucudur
Halkçılık

TBMM nin açılması ve siyasi partilerin kurulması_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesinin yerleşmesine yardımcı olmuştur.
Cumhuriyetçilik

Soyadı kanununun kabul edilerek ayrıcalık belirten unvanların kaldırılması _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ilkesi uygun bir gelişmedir
Halkçılık

Yabancı okulların ve azınlık okullarının milli eğitim bakanlığına bağlanması _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesinin bir sonucudur
Milliyetçilik

Atatürk “Hükümet millet, millet hükümettir” sözüyle_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesinin önemini vurgulamıştır
Cumhuriyetçilik

Medreselerin kapatılması _ _ _ _ _ _ _ilkesinin bir sonucudur
Laiklik

"Bilelimki benliğini bilmeyen milletler başka mlletlere yem olurlar
Atatürk’ün bu sözü _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesiyle ilgilidir
Milliyetçilik

Devletin yer altı kaynakların kullanmasına _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesi ile ilgilidir.
Devletçilik

Soyadı kanunun getirilmesi _ _ _ _ _ _ _ _ ilkesi ile ilgilidir.
Halkçılık

Ekonomik yatırımların devlet eliyle gerçekleşmesine _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ denir.
Devletçilik

Atatürkçülük- Boşluk Doldurma

teşekkürler elinize saglık hocam ama biraz basit degil mi? :)

Geri